back to top
2024. október 06. 15:31
KezdőlapMagyarokVarga Tibort a kuplung és egy bukás hátráltatta, Számadó Máté két dobogóval...

Varga Tibort a kuplung és egy bukás hátráltatta, Számadó Máté két dobogóval zárta a hétvégét

Varga Tibor jó tempót produkált a spanyol bajnokság Stock 600-as kategóriájában, de az első estorili futamon egy technikai hiba, a másodikon egy önhibáján kívüli bukás hátráltatta. A Stock 1000-ben induló Számadó Máté két harmadik hellyel zárta az Alpok Adria brnói fordulóját, ahol magyar győzelem is született.

Felemás hétvégét zártak a magyar versenyzők az elmúlt napokban. Varga Tibor az ESBK, vagyis a spanyol bajnokság harmadik fordulóját teljesített Estorilban, azon a pályán, amelyet elmondása szerint nem nagyon kedvel. Ennek ellenére 1:41.889 másodperces körével sikerült megszereznie a pole pozíciót, miután 479 ezreddel mindenkinél gyorsabb volt.

A futamokon azonban hiába volt jó a tempója, nem jött ki számára a lépés. Az első viadalon az 5. körtől rakoncátlankodott a kuplungja, míg a 11. körtől már minden kigyorsítás „kaotikus” volt a számára, és 20 km/h-val csökkent a végsebessége. Mint kiderült, az alkatrész elkopott, ennek ellenére sikerült megszereznie a negyedik helyet. A második futamon egy „védhetetlen” highside-ot szenvedett el 110 km/h-s tempónál. A tabellán így 84 ponttal áll az ötödik helyen, 1 egységnyire a közvetlenül előtte lévő ellenfelétől, de a listavezető is csak 19-re van.

Vincze Martin és Kovács Zoltán a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyéhez hasonlóan a Sachsenringen szerepeltek, hiszen a Northern Talent Cup pilótái is ott csaptak össze egymással. Előbbi az első futamon hiába érezte jól magát a nedves pályán, szárazon elveszítette a magabiztosságát, míg a másodikon a rossz rajtja után az élmezőnnyel tudott maradni, előzést viszont nem sikerült végrehajtania. Ezzel egy tizennegyedik és egy tizedik helyet zsebelt be, a tabellán pedig 43 ponttal a tizenötödik pozíciót foglalja el. Honfitársa tizenhetedik, majd tizenkettedik lett, így az összetettben 23 egységgel a tizenhetedik.

Szintén az elmúlt hétvégén rendezték az Alpok Adria brnói fordulóját, ahol Számadó Máté a Stock 1000-esek között szerepelt. A hamarosan a 19. születésnapját ünneplő versenyző 2:04.988-cal a hetedik helyet szerezte meg az időmérőn, 2,146 másodperccel elmaradva a pole pozíciós időtől. A futamokon viszont sikerült felzárkóznia, és mindkét alkalommal harmadikként ért célba.

Rajta kívül jó néhány magyar versenyző szerepelt Csehországban, és az egyikük győzni is tudott. A Cup 600-ban Kun Csaba és Vakán Levente megszerezték az első két rajthelyet a kvalifikáción, majd a nyitóversenyen előbbi nyert, utóbbi harmadik lett. A második versenyt Kun nem fejezte be, Vakán viszont ezúttal is dobogós lett, hiszen másodikként intették le.

Ami a többieket illeti, a Supersport 300-ban Owen Lukács és Szilágyi Krisztián egyaránt egy-egy ötödik és hetedik hellyel gazdagodott, miután az első futamon előbbi, a másodikon utóbbi szerepelt jobban. Molnár István szintén ezt a kategóriát képviselte, ő mindkétszer a tizenegyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót. A Cup 1000-ben pedig Győrvári Kálmán állt rajthoz, igaz, csak az első viadalon, amelyet huszadikként zárt.