back to top
2024. október 18. 06:30
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu megint nem talált legyőzőre, Rea az idei első dobogóját szerezte a...

Razgatlıoğlu megint nem talált legyőzőre, Rea az idei első dobogóját szerezte a Superpole futamon

Toprak Razgatlıoğlu a Superpole versenyt is megnyerte, így folytatódott a doningtoni dominanciája. Mögötte Nicolò Bulega és Jonathan Rea szelte át a célvonalat.

A mostani hétvégén a Donington Parkban vendégeskedik a Superbike-vb mezőnye. Vasárnap a második viadal rajtsorrendjéről döntő Superpole versennyel kezdődött meg az aznapi program érdemi része. A Superpole eredményének megfelelően Toprak Razgatlıoğlu indulhatott a pole pozícióból, aki valósággal dominálta a szombatot. Mellőle Nicolò Bulega és Scott Redding várhatta a lámpák kialvását. Viszont Tarran Mackenzie egy sérülés miatt nem tudott részt venni a futamom.

Ellenfelei dicsérték Razgatlıoğlut, kettejük szerint egyenesen legyőzhetetlen a Donington Parkban

A legjobban Bulega rajtolt, aki így átvette a vezetést a második helyre visszaszoruló Razgatlıoğlutól. Redding azonban egészen a hatodik pozícióig esett vissza, amiből többek között Jonathan Rea és Sam Lowes profitált – az 1. körben ők őrizték a harmadik és a negyedik helyet.

Álvaro Bautista gyorsan megkezdte a felzárkózást, a 2. kör végén már nyolcadik volt a tizenegyedikről elindulva. Razgatlıoğlu eközben elszánta magát az előzésre, majd tényleg vissza is vette a vezetést Bulegától.

A futam felénél több hatalmas csata is folyt a középmezőnyben. A negyedik helyért Redding és Sam lowes vívott, miután Andrea Locatelli egy hibája miatt hátraesett. A hatodik pozícióért pedig Alex Lowes és Bautista kergette egymást.

A Razgatlıoğlu – Bulega – Rea sorrendben közlekedő dobogósok mögött folyamatosak voltak a pozíciócserék. A hajrára fordulva ebben Redding állt a legjobban, az üldözői ekkor már Alex Lowes, Bautista, Locatelli sorrendben jöttek fel rá.

Végül innen már nem volt változás, tehát Razgatlıoğlu újabb doningtoni viadalt nyert meg. Mögötte Bulega és Rea szelte át a célvonalat, az északír pilóta így idei első dobogóját szerezte. A negyedik pozíciótól kezdve a Redding, Alex Lowes, Bautista, Locatelli, Sam Lowes sorrend alakult ki.