back to top
2024. október 18. 06:32
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Még nem a BMW a legjobb motor, mindenki tudja, hogy a...

Razgatlıoğlu: Még nem a BMW a legjobb motor, mindenki tudja, hogy a Ducati nagyon erős

Toprak Razgatlıoğlu úgy véli, hogy a nagyszerű eredményei ellenére még van hová fejlődniük a BMW-vel. A török pilóta kihangsúlyozta, hogy szívesen segít a márkatársainak.

Toprak Razgatlıoğlu az idei szezonra igazolt a Yamahától a BMW-hez, amellyel eddig nagyszerűen teljesít. A misanói tökéletes hétvégéje után jó úton halad afelé, hogy a Donington Parkból is három győzelemmel távozzon, hiszen az első futam után a Superpole versenyt is behúzta.

Amikor Razgatlıoğlu kiemelkedő teljesítményéről kérdezték, Alex Lowes azt hangsúlyozta ki, hogy korábban is csak a gyengébb motorjai hátráltatták az alanyai versenyzőt. Viszont Lowes szerint a BMW-nél végre egy olyan gépet kapott maga alá, amellyel elég gyors tud lenni. Maga az érintett azonban úgy látja, hogy nem az M1000R a legjobb motor a mezőnyben.

Ellenfelei dicsérték Razgatlıoğlut, kettejük szerint egyenesen legyőzhetetlen a Donington Parkban

„Talán még nem a BMW a legjobb motor, mindenki tudja, hogy a Ducati nagyon erős. De azért közel 12 másodperces előnnyel nyerni egy futamot, az nem kis teljesítmény – nyilatkozta Toprak az első doningtoni versenyre utalva. –  A BMW ragyogóan működik, különösen a motorfék, meg általában az elektronika. Mindenki a BMW elektronikájának [hibáiról] szokott beszélni, pedig az tökéletes, csak meg kell találni hozzá a megfelelő beállításokat. Én elégedett vagyok az elektronikai mérnökömmel, jó munkát végez, és [most már] sokkal jobb érzéseim vannak a fékeket illetően is.”

„Persze mindig vannak kisebb problémák, de azért minden versenyhétvégén tudunk javulni. Majd meglátjuk, hogy mit hoznak az ezután következő futamok. Nagyon tetszik a [doningtoni] pálya, de itt elég sok múlik a hátsó gumin és a tapadásán. Majd Portimãóban is jónak kell lennünk, de előbb szeretném megcsinálni a tökéletes hétvégét Doningtonban.”

Razgatlıoğlu Marc Márquezt és Rossit is megidézte a fölényes győzelme után (videó)

„Igyekszem segíteni a BMW összes versenyzőjét – emelte ki a török pilóta. – Ez ugyanis nemcsak a versenyzőkről, hanem magáról a BMW-ről is szól – hiszen én a BMW-nek dolgozom. Szóval mindenkinek örülök, aki közülük az élmezőnybe kerül. Ez nekem és a gyártónak is jó. Nekem természetesen az a legfontosabb, hogy a csapattársammal, Michael [van der Markkal], mindig jól együtt dolgozzunk. És ha a többi BMW-pilóta követ engem, az meg nem probléma. Annak örülök, ha nekik is sikerül jó köridőt futniuk.”