back to top
2024. október 18. 06:23
KezdőlapMotoGPZarco szerint a Pramac váltása megkavarhatja a kártyákat, de a Ducati jövőre...

Zarco szerint a Pramac váltása megkavarhatja a kártyákat, de a Ducati jövőre is „elérhetetlen” lesz

Johann Zarco úgy gondolja, hogy a Pramac Yamahára váltása miatt változhat az erősorrend. Azonban a francia pilóta szerint a Ducati jövőre is kiemelkedő lesz.

Három idényt töltött el a Pramacnál Johann Zarco, de a mostani szezont már az LCR Hondánál kezdte meg. Ameddig ő az olasz csapatot erősítette – és még idén is –, a Ducati motorjait használták az istálló pilótái. Viszont nemrég kiderült, hogy jövőre már a Yamaha gépein fognak ülni. Ez pedig Zarco szerint nemcsak az iwatai gyártónak, hanem az egész MotoGP-nek jót fog tenni, mivel emiatt csökkenhetnek a különbségek.

Hivatalos: vége a Pramac és a Ducati házasságának, ismét lesz szatellitcsapata a Yamahának

„Ez nagyon jó lesz a [Yamaha] MotoGP-projektjének, mivel több motorra támaszkodhatnak majd a fejlesztés és az információszerzés során – mondta Zarco a Pramac váltásáról. – És jó lesz a mostaninál több japán motort látni a mezőnyben, hiszen jelenleg az európai és különösen a bolognai gyártónak túl nagy az előnye. Így pedig kiegyensúlyozottabb lesz a helyzet. És reménykedhetünk abban, hogy így valamelyest csökkenni fognak a különbséget.”

Annak ellenére, hogy bízik a változásban, Zarco szerint a Ducati jövőre is ki fog emelkedni a mezőnyből. Ráadásul úgy látja, azzal, hogy Marc Márquez lesz Francesco Bagnaia csapattársa a gyári alakulatuknál, egyáltalán nem gyengülnek meg, sőt inkább erősödnek.

„Bagnaiával és Márquezzel a gyári csapatuknál szerintem repülni fog a Ducati, és elérhetetlen lesz – jelentette ki Zarco. – De legalább a harmadik és a tizedik hely között lesznek változások, ez pedig pozitív dolog. A [Yamaha] előrelépése például a Hondát is arra fogja sarkallni, hogy még többet tegyen a problémák megoldásáért.”

Zarco azt hitte, hogy Marc Márquez idén még ennél is jobb lesz, „repülni fog, és megöli a versenyt”