back to top
2024. szeptember 19. 23:35
KezdőlapMotoGPBagnaia a Ducati háziversenye után tér vissza a „komoly dolgokhoz”, ott folytatná,...

Bagnaia a Ducati háziversenye után tér vissza a „komoly dolgokhoz”, ott folytatná, ahol abbahagyta

Francesco Bagnaia számára rövidebb lett a nyári szünet a Ducati háziversenye miatt, de azért készen áll a szezon második felére. Enea Bastianini pedig arról beszélt, nagyon várja, hogy retro festéssel gurulhasson pályára Silverstone-ban.

Nagyszerű sorozatot produkált Francesco Bagnaia a nyári szünet előtt, hiszen egymás után négy főfutamot nyert meg. Ráadásul ebben az időszakban még két sprintet is behúzott, így a Német Nagydíj után átvette a vezetést a tabellán. Viszont a címvédő a nyári szünetben sem hanyagolta el teljesen a versenyzést, hiszen ő is rajthoz állt a Ducati Race of Champions nevű misanói háziviadalán. Bagnaia végül egészen simán meg is nyerte az egyenmotorokkal vívott küzdelmet, és ugyanerre készül a most hétvégén következő Brit Nagydíjon is.

Újra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?) lett harmadik

„A mi nyaralásunk hamarabb véget ért, mint a többi versenyzőé – jegyezte meg Bagnaia, aki a nyári szünet alatt még meg is házasodott. – A múlt héten Misanóban voltunk a World Ducati Weeken, amelyen megmérettethettük magunkat az új Panigale V4 S-sel. Ez pedig jó lehetőség volt arra, hogy újra megismerkedjünk a pályával, de főleg arra, hogy találkozzunk a világ minden tájáról érkező rajongóinkkal. De a Lenovo Race of Champions után most visszatérünk a komoly dolgokhoz! A szünet alatt azért pihentem is, és így most már készen állok a szezon második felére, amely biztosan nagyon intenzív és kihívásokkal teli lesz. Alig várom a pénteket, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.”

Bagnaia csapattársa, Enea Bastianini is ott volt a Race of Champions mezőnyében. Ő viszont nem ezt hangsúlyozta ki, hanem az, hogy mennyire várja a silverstone-i retro festéseket. A Brit Nagydíjon ugyanis a gyorsaságimotoros-világbajnokság első idényére emlékezve – mivel azt 1949-ben, 75 éve rendezték meg – minden gép és versenyző egyedi, különleges festésben fog pompázni, amelyet az alakulatoknak a saját történelmükből merítve kellett elkészíteniük.

Ki tudja legeredményesebben megidézni csapata korábbi legendáját? – hétvégi menetrend

„Szükségem volt erre a háromhetes szünetre, de most már nagyon szeretnék visszatérni a pályára, hogy elkezdhessem a szezon második részét – mondta Bastianini. – A szezon első kilenc fordulójában sikerült folyamatosan fejlődnünk. A következő hetek nagyon intenzívek lesznek, de olyan pályákon is versenyzünk majd, amelyeken általában jól szoktam teljesíteni. Most viszont még a Brit Nagydíjra kell koncentrálnunk. Silverstone-ban mindent bele fogunk adni, mint mindig, és már alig várom, hogy az első világbajnoki szezon 75. évfordulója alkalmából elkészült különleges festéssel gurulhassak pályára.”