back to top
2024. szeptember 19. 19:21
KezdőlapMotoGPA MotoGP élmenői reagáltak a kulcspozícióban történt változtatásra

A MotoGP élmenői reagáltak a kulcspozícióban történt változtatásra

Francesco Bagnaia, Jorge Martín és Marc Márquez is reagált arra, hogy jövőre már nem Freddie Spencer, hanem Simon Crafar lesz a Sportfelügyelői Bizottság elnöke. Mindhárman optimistán állnak a változáshoz.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, nem csupán a pilótapiaccal kapcsolatban voltak fontos bejelentések a nyári szünetben, hiszen jövőre változni fog a sportfelügyelők vezetőjének személye. Freddie Spencer helyett ugyanis Simon Crafar lesz a bizottság elnöke, így elsődlegesen őt lehet majd számonkérni a pályán történő különböző incidensek után hozott döntések miatt.

Spencer háromszoros világbajnokként töltötte be ezt a pozíciót 2019 óta, de a megkérdőjelezhetetlen versenyzői tapasztalata ellenére rengeteg kritikát kapott. Idén előbb Johann Zarcót hozta ki a sodrából azzal, hogy lényegében rá akarta hárítani a döntés felelősségét, később pedig Fabio Quartararo nyilatkozott lesújtóan az általa vezetett testület munkájáról.

Hogy Crafar milyen munkát fog végezni, az majd legkorábban jövőre derül ki, de a versenyzői múlt mellett most is benne van a sportágban, hiszen évek óta szakkommentátorként, valamint riporterként dolgozik. A MotoGP jelenlegi tabellájának első három helyezettje ezért nem meglepő módon optimistán fogadta a hírt.

Távozik posztjáról a sokat kritizált világbajnok, új vezetője lesz a MotoGP sportfelügyelőinek

„Szerintem ez az egyik legnehezebb munka itt, a paddockban, mert nem könnyű döntéseket hozni – jelentette ki Francesco Bagnaia. – Ugyanakkor azt gondolom, hogy Simonnal jó párbeszédet tudunk folytatni. Minden hétvégén sokat beszélünk Simonnal, és úgy vélem, ha mindig ugyanazt az irányt tudja képviselni, akkor nagyon jó munkát végezhet. Ez azonban nem egy könnyű munka.”

„Szerintem ez egy nagy változás – kezdte Jorge Martín. – Elég jól ismerem Simont, és tudom, hogy még mindig motorozik. Kicsit jobban fogja érteni, hogyan mozoghat a motor, vagy hogyan változhatnak a dolgok ilyen gyorsan. Úgy vélem, valamivel kiegyensúlyozottabb tud lenni a különböző helyzetek között. Emellett mindig próbálja megérteni a sportágat, és jön, hogy tanuljon tőlünk, és kérdezzen. Nagyon jó lesz az új állásában.”

„A legjobbat kívánom Simonnak – ezek már Marc Márquez szavai. – Ez egy nagyon nehéz pozíció. Olyan, mint a futballban a játékvezető, lehetetlen mindenkit elégedetté tenni. Végső soron ő a versenyigazgató, és alkalmazkodnunk kell, ha új szabályok, új korlátozások lesznek. Idén ez egy kicsit változik, és komfortosan érzem magam. Szerintem ez a helyes irány.”