back to top
2024. szeptember 19. 23:57
KezdőlapMotoGPA fájdalmakkal küzdő Rins visszalép a Brit Nagydíjtól, Gardner veszi át a...

A fájdalmakkal küzdő Rins visszalép a Brit Nagydíjtól, Gardner veszi át a helyét

Korábbi sérüléseiből és műtéteiből még nem teljesen épült fel Álex Rins. Emiatt pedig erős fájdalmakkal küzd, így kihagyja a Brit Nagydíj hátralévő részét.

Álex Rinst az ág is húzza. A spanyol pilóta a tavalyi szezon jelentős részét kihagyta egy elhúzódó sérülése miatt, ahogy az idei Német Nagydíjon sem tudott rajthoz állni. Rins még a Holland TT hétvégéjén szenvedett el egy nagy bukást, amely miatt meg kellett műteni. Egyébként ekkor az orvosai egy másik, régóta szükséges beavatkozást is végrehajtottak rajta.

Csütörtökön aztán úgy tűnt, hogy Rinsnek a nyári szünet alatt sikerült mindebből felépülnie. A retro festések bemutatóján kimondottan boldognak látszott, persze nem függetlenül attól, hogy a Yamaha szerződést hosszabbított vele. Pénteken az első szabadedzést még problémamentesen teljesítette, de a délutáni edzés végén újra elesett. Ez pedig úgy tűnik, hogy előhozta a fájdalmat, hiszen úgy döntött, nem fog részt venni a Brit Nagydíj további részén.

Megint Martín volt a leggyorsabb Silverstone-ban, Acosta egyelőre nem jutott be a Q2-be

„Miután az orvosaimmal közösen felmértük az egészségügyi állapotomat, arra jutottunk, hogy az a lehető legfelelősségteljesebb döntés, ha kihagyom a Brit Nagydíj hátralévő részét – olvashatóak Rins szavai a Yamaha közleményében. – Ahogy azt mindenki el tudja képzelni, nagyon sajnálom a csapatot és magamat is. Minden egyes kör, amelyet eddig ebben a szezonban megtettünk, hasznosnak bizonyult a motor fejlesztése és a felzárkózás szempontjából. De az a fájdalom, amilyet most érzek, és egy még nagyobb sérülés kockázata, valamint az orvosi tanácsok miatt a visszalépés mellett döntöttem. Remélem, hogy rövidesen újra pályára gurulhatok majd. Köszönöm mindenkinek a támogatást.”

Massimo Meregalli, a Yamaha csapatmenedzsere felfedte, hogy Remy Gardner fogja átvenni Rins helyét a Yamaha garázsában. Gardner amúgy is ott volt Silverstone-ban, hiszen ő helyettesíti a szintén sérült Cal Crutchlow-t, az iwataiak tesztpilótáját. Viszont az ausztrál motoros a Yamaha tesztcsapatával indult el a viadalokon, amelyet pedig nem is fog maga mögött hagyni.

„Először is szeretném kifejezni az együttérzésemet Álex felé – kezdte Meregalli. – A pilóták mindig nagyon csalódottak, amikor nem tudnak versenyezni, de ez a mostani helyzet talán még csalódás keltőbb Álexnek, hiszen a mostani Brit Nagydíj egy nagyon különleges forduló, de az egészségnek mindig elsőbbséget kell élveznie. Szombattól Remy már a Monster Energy Yamaha MotoGP-csapat garázsában fog tevékenykedni. Azonban a versenyhétvége hátralévő részében is a Yamaha tesztcsapatának versenyzője lesz.”

Bemutatták a silverstone-i versenyhétvége retro festéseit (képek)