back to top
2024. szeptember 19. 18:40
KezdőlapMotoGPMiller a „purgatóriumban” érzi magát, de szerinte lehet még belőle „öreg kutya”

Miller a „purgatóriumban” érzi magát, de szerinte lehet még belőle „öreg kutya”

Jack Miller elárulta, a magánéletére is hatással van, hogy minden bizonnyal ez az utolsó szezonja állandó MotoGP-versenyzőként. Ugyanakkor nem haragszik azokra a fiatalokra, akik miatt kiszorulhat a királykategóriából.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Jack Miller az utolsó idényét tölti állandó pilótaként a MotoGP-ben, vagy legalábbis jövőre nem lesz helye a mezőnyben. A 29 éves motorosnak a KTM-től biztosan távoznia kell, és bár az utóbbi időszakban több csapattal is szóba hozták, egyik istálló esetében sem ő az első számú jelölt.

Bár nemrég pletyka szintjén felmerült, hogy a Ducati vele pótolná Álvaro Bautistát, amennyiben nem sikerül megegyezni, de az ausztrál motoros a Brit Nagydíj hétvégéjén elmondta, a MotoGP-ből és a Superbike-világbajnokságból sincs konkrét ajánlata. Mindez pedig a családi életére is hatással lehet, hiszen könnyen lehet, hogy már csak tíz hétvégéje van hátra a királykategória állandó pilótájaként.

„Jól érzem magam a bőrömben – nyilatkozta a TNT Sportnak. – Nyilván hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű három hét volt otthon, miközben próbáltam valamit találni a következő évre. Úgy is mondhatnám, hogy a purgatóriumban vagyok. Nem tudom, hol állok. A feleségem és a baba nem akartak eljönni az összes hátralévő versenyre, de úgy néz ki, ezek lehetnek az utolsók. Nem szeretnék érzelmes lenni, de kemény volt. Ezért megdolgoztam, és áldozatot hoztam érte. Ha nem az ember feltételei szerint történnek a dolgok, az mindig nehéz. Továbbra is próbálkozunk. Elégedett vagyok azzal, amit elértem. Annak kell lennem.”

„Nem néz ki jól” – Miller bevallotta, egyetlen ajánlata sincs

Millert Pedro Acosta szorította ki a gyári KTM üléséből, miután újoncként kiváló teljesítményt nyújtott. Jövőre pedig alighanem több újonc is lehet a mezőnyben, akik miatt nem marad hely számára: Fermín Aldeguer biztosan Ducatit fog vezetni, minden bizonnyal a Gresini csapatánál, míg a Pramacnál, a Trackhouse-nál és az LCR-nél szintén fennáll a lehetőség, hogy egy Moto2-es versenyzőt szerződtessenek. A négyszeres MotoGP-futamgyőztes szerint azonban ez normális folyamat.

„Minden évben változik a helyzet – jelentette ki. – Pályafutásom során rengeteg műfajjal néztem szembe a MotoGP-ben. Jó szériám volt, még ha véget is ér. Rengeteg tehetség bukkan fel. Elképesztő, amit ezen srácok közül néhányan tudnak a motoron. Az ember nem lehet dühös a fejlődésre. Azonban úgy érzem, hogy lehetek még öreg kutya, akit megtanítanak néhány trükkre.”

Persze ahhoz, hogy kedvező ajánlatokat kapjon, Millernek nem ártana hoznia az eredményeket, ami mostanában nem nagyon sikerül. Az eddigi tíz főfutamon mindössze egyszer, még Portimãóban végzett az első tízben, azóta ez nem sikerült. Összesítésben a tizenhatodik helyet foglalja el a tabellán, 42 pontja pedig alig több mint a harmada az Acosta, illetve Brad Binder által szerzett egységek számának.

Így áll a MotoGP-tabella a Brit Nagydíj után