back to top
2024. szeptember 19. 18:31
KezdőlapMotoGPRossi elárulta, hogyan változott meg az élete, amióta befejezte a MotoGP-pályafutását

Rossi elárulta, hogyan változott meg az élete, amióta befejezte a MotoGP-pályafutását

Valentino Rossi elmesélte, hogyan változott meg az élete, amióta a 2021-es szezon végén visszavonult a MotoGP-ből. A Doktor felfedte, hogy eléggé máshogy látja most a dolgokat, bár sokkal többet kell dolgoznia, mint korábban.

1996 és 2021 között szerepelt a gyorsaságimotoros-világbajnokságon Valentino Rossi. A most 45 éves Doktor tehát 26 évet – 22-őt a királykategóriában – töltött el a motorversenyzés legmagasabb szintjén. Ezalatt összesen kilenc trófeát vihetett haza, amivel a második helyen áll az örökrangsorban Giacomo Agostini mögött.

„Számára ez a bosszút jelentette” – ilyen volt Rossi első csapattársának lenni a Yamahánál

Rossi a MotoGP-ből való távozása után is talált elfoglaltságot magának. A (jelenleg csak) királykategóriás csapata, a VR46, a számos tehetséges pilótát kinevelő Akadémiája is igényli, hogy foglalkozzon vele. Ráadásul a versenypályákat sem hagyta teljesen maga mögött, hiszen többek között az autós Endurance Világbajnokságon méretteti meg magát. Emellett nemrég derült ki, hogy barátnője, Francesca Sofia Novello a második gyerekükkel terhes. Az élete tehát nem ugyanolyan, mint korábban.

„Amikor befejeztem a MotoGP-pályafutásom, egy kicsit megváltozott [a mentalitásom] – mesélte Rossi a TNT Sportsnak. – Kevesebb nyomás nehezedik rám, és így elkezdtem másképp felfogni a dolgokat, mint amikor még versenyző voltam. Amikor ugyanis még versenyző vagy, mindig nagyon koncentráltan egyfajta »buborékban« kell lenned. A külvilágot pedig kevésbé fogod fel, mivel szinte mindig csak a versenyekre fókuszálsz. Olyankor az életed teljesen a [a versenyzés] körül forog. Biztos lenne más dolgod is, de te mindig ott, állandóan a gép körül vagy, hogy megpróbálj rájönni, hogyan tudnál még gyorsabb lenni, meg más ilyen dolgokra.”

„Most sokkal nyugodtabb vagyok, de ettől eltekintve nem sokat változott [az életem] – tette hozzá. – Rengeteg dolgom van, hiszen például nagyon keményen dolgozunk a csapatért [a VR46-ért], ahogy az Akadémiával is, hogy megpróbáljunk minden versenyzőnknek a lehető legtöbb segítséget nyújtani. Szóval sokat, [a korábbinál] jóval többet dolgozom. Amikor még versenyző voltam, kevesebbet dolgoztam – mostanában sok időt kell az irodában [töltenem], és sok a tennivalóm.”

Nehéz de nem megoldhatatlan feladat Rossinak, hogy a rivális csapat főnökeként segítse Marinit