back to top
2024. szeptember 19. 18:09
KezdőlapMotoGPEldőlt, hogy Di Giannantonio motorra ülhet-e a hétvégén

Eldőlt, hogy Di Giannantonio motorra ülhet-e a hétvégén

Fabio Di Giannantoniót, valamint a Moto2-ben szereplő Ogura Ajt és Álex Escriget is versenyzésre alkalmasnak nyilvánították a MotoGP orvosai. Az olasz és a spanyol pilótára viszont újabb vizsgálat vár a péntek délelőtti szabadedzésük után.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Fabio Di Giannantonio esetében sokáig kérdéses volt, hogy részt vehet-e az Aragóniai Nagydíj hétvégéjén. Mint ismert, a VR46 motorosa a spielbergi edzésen bukott nagyot, aminek következtében kificamodott a bal válla, és szombaton, valamint vasárnap már nem gurulhatott ki a pályára.

Még kérdéses Di Giannantonio aragóniai indulása, de ő mindent megtett a visszatérésért

Nos, az egyszeres MotoGP-futamgyőztes csütörtökön átesett a szükséges orvosi vizsgálaton, csapata pedig délután közölte, hogy versenyzésre alkalmasnak nyilvánították. Igaz, azzal a kitétellel, hogy a péntek délelőtti első szabadedzés után még vissza kell térnie egy újabb ellenőrzésre, ahol jó esetben végleg rámondják az áment az indulására.

Ezt a kört nem kell megtennie Ogura Ajnak, aki a Moto2-esek második spielbergi edzésén szenvedett kéztörést, és kényszerült kihagyni a hétvége további részét. A jövőre már a Trackhouse MotoGP-csapatának színeiben induló versenyzőt teljes mértékben alkalmasnak nyilvánították a részvételre, így folytathatja a világbajnoki címért vívott küzdelmet csapattársával, a hozzá képest 20 pontos előnyben lévő Sergio Garcíával szemben.

Az olasz és a japán pilótán kívül a szintén a középső géposztályban szereplő Álex Escrignek is meg kellett látogatnia az orvosi csapatot, miután az Osztrák Nagydíjon elszenvedett balesetét követően törést állapítottak meg a jobb lábában. A Forward motorosa Di Giannantonióhoz hasonlóan azzal a feltétellel kapott zöld utat, hogy a szabadedzés után még visszatér egy kivizsgálásra.

Bagnaia és Marc Márquez számára is kedves pályával indul az erőltetett menet – hétvégi menetrend