back to top
2024. szeptember 19. 19:41
KezdőlapMoto2Ogura legyőzte Canetet és Arbolinót, és átvette a vezetést Garcíától a Moto2-es...

Ogura legyőzte Canetet és Arbolinót, és átvette a vezetést Garcíától a Moto2-es tabellán

Ogura Aj nyerte a Moto2-es San Marinó-i Nagydíjat, miután a hajrá felé közeledve visszaelőzte Arón Canetet. Ezzel 9 pontos előnybe került a tabellát egészen idáig vezető Sergio Garcíával szemben.

A parádés hajrát hozó Moto3-as futam után a Moto2-esek versenyével folytatódott a San Marinó-i Nagydíj utolsó napja. A pole pozícióból a középső kategóriában először Tony Arbolino indulhatott, mellőle pedig Celestino Vietti és Ogura Aj vágtak neki a 22 körös viadalnak. A többi üldöző közül Joe Roberts a hetedik, míg Alonso López a nyolcadik pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását, és mindannyian nagy lehetőség előtt álltak, hiszen a verseny előtt a tabella élén álló Sergio García csak huszonnegyedikként kezdett. Ami pedig a japán motoroshoz hasonlóan a jövőre már szintén a MotoGP-ben szereplő pilótákat illeti, Fermín Aldeguer a tizedik, míg Somkiat Chantra mindössze a huszonkettedik pozíciót szerezte meg.

Arbolino Moto2-es karrierje során először, Alonso a Moto3-ban idén már hatodszor nyerte meg az időmérőt

Arbolino jól jött el a rajtnál, Ogura pedig megelőzte Viettit, sőt, utóbbi egy pillanat erejéig Albert Arenasszal szemben is pozíciót vesztett. Végül azonban a retrófestést használó Gresini pilótáját Arón Canet is megelőzte, így feljött a negyedik helyre. Hátrébb López az utolsó kanyarban elesett, így ő biztosan nem használhatta ki García időmérős betiljét.

A 2. kör elején Canet Vietti mellett is elment, így már a harmadik helyen haladt. Mögöttük Aldeguer már a hetedik pozícióban volt, miután maga mögé utasította Diogo Moreirát. Két körrel később aztán a két Gresini között történt helycsere, és Manuel González átvette az ötödik pozíciót Arenastól.

Ugyanennek a körnek a végén Canet újabb pozíciót szerzett, hiszen Ogura megelőzésével már másodikként motorozott. Nem sokkal később a spanyol versenyző hibázott, de nem akkorát, hogy ezt ellenfele ki tudja használni. A következő körökben nem változott az élmezőny sorrendje, hátrébb viszont Aldeguer a 8. körben megelőzte Arenast, így feljött a hatodik pozícióba. Ezután kezdett ellépni honfitársától, de egy hibának köszönhetően ez semmissé vált.

Canet folyamatosan közeledett Arbolinóra, majd a 10. körben maga mögé utasította az addig végig vezető olasz versenyzőt. Sőt, utóbbi aztán még hibázott is, így Ogura is el tudott menni mellette. A japán pilóta ezután próbált nem leszakadni Canetről, de többé-kevésbé Arbolino is tudta tartani a tempójukat.

Mindeközben García már a tizenhatodik helyig zárkózott fel, és utolérte a kifejezetten gyenge futamot produkáló Robertset. Egy ideig beragadt az amerikai versenyző mögé, de aztán őt, valamint Marcos Ramírezt és Szaszaki Ajumut is maga mögé utasította, így már a tizenharmadik helyen haladt.

A 18. körben Canet hibázott, de Ogura túlcsúszott az ideális íven, így a Fantic pilótája vissza tudott térni az élre. A következő körben viszont már senki és semmi nem akadályozta meg a helycserét, és az MT Helmets motorosa átvette a vezetést. Időközben nemcsak Arbolino, hanem Vietti is viszonylag közel kerültek hozzájuk.

A 20. körben aztán Vietti nemhogy a dobogóért folytatott harcból, hanem a teljes futamból kiszállt, ugyanis a kör végén eldobta a motort, és kiesett. Arbolino reményei szintén minimálisak voltak, ugyanis egyre jobban leszakadt Ogura és Canet párosáról. Innentől kezdve viszont közöttük sem változott a sorrend, és Ogura megnyerte a San Marinó-i Nagydíjat Canet előtt. Ezzel 12 pontos hátrányát 9 egységnyi előnnyé alakította át, miután García a tizenkettedik pozícióban futott be.

A Moto2 misanói futamának végeredménye