back to top
2024. szeptember 19. 20:36
KezdőlapMagyarokNeves magyar csapattal tér vissza Európába Rossi Moor

Neves magyar csapattal tér vissza Európába Rossi Moor

Rossi Attila Moor már idén rajthoz áll az FIM JuniorGP Moto2-es kategória utolsó futamain, a Révész Racing-MMR csapat színeiben egy Kalex-Triumph-fal.

A 2022-es Northern Talent Cup bajnoka egy komoly baleset után ideiglenesen visszaköltözött Amerikába, ahol San Fransicóban dr. Arthur Ting 3 és fél órás műtéti beavatkozásának köszönhetően Rossi csuklója ismét alkalmas lett arra, hogy motorra üljön és versenyezzen. A hosszú rehabilitáció miatt az édesapja és menedzsere, Stefano Favaro úgy döntöttek, hogy Rossi Amerikában töltse ezt az időt, és a MotoAmerica Junior Cup sorozatban induljon.

2023-ban Rossi Attila Moor egy KTM RC390R versenymotorral pörkölt oda a Kawasakiknak, és három győzelemmel, három második, és két harmadik helyezéssel a bajnokság 2. helyén végzett.

Teljesítményére felfigyelt a gyári Suzuki csapata, a Team Hammer, amely felajánlotta a fiatal pilótának, hogy 2024-ben egymást erősítve induljanak a Twin Cup sorozatban a legújabb Suzuki GSX8R motorral.

Megfontolva dr. Ting javaslatát, aki másfél évre becsülte Rossi csuklójának teljes gyógyulását, úgy döntöttek elfogadják a Suzuki ajánlatát, és még egy évig Amerikában maradtak.

Rossi Moor
Fotó: Brian J. Nelson

A Twin Cup sorozat múlt hétvégi zárófutamán Rossi a második helyen végzett. Az amerikai sikerek után a Moor család idén szeptemberben visszatér Spanyolországba, ahol Rossi Attila Moor magyar licensszel kezdi meg a felkészülést a 2025-ös JuniorGP sorozat Moto2-es kategóriájában, amelynek az első állomása az idei utolsó futamokon való részvétel Aragóniában és Valenciában.

A Révész Racing-MMR fiatal pilótájának sikeres útját már három éve figyelő Révész Bálint szeptemberben úgy döntött, hogy bizalmat szavaz az amerikai-magyar tehetségnek, és a sikeres kamion- és autóversenyző csapatához csatlakozva Rossi a Révész Racing színeiben kezdheti meg a felkészülést, és versenyezheti végig a 2025-ös szezont.

Rossi Attila Moor:

„Nagyon-nagyon örülök, hogy két év és egy nagyon komoly baleset után a felépülésem százszázalékos, vissza tudok térni Európába, és részt tudok venni a JuniorGP bajnokság Moto2-es kategóriájában. Szeptember 20-án már Spanyolországban leszek, és elkezdem a felkészülést. A magam részéről mindent megteszek majd, hogy a legjobb eredményeket érjem el a következő versenyszezonban. Szeretném megköszönni menedzseremnek, Stefano Favarónak, aki mindig hitt bennem, és mindig lehetővé tette, hogy versenyezzek, édesapámnak, aki mindig ott volt velem, és segített a felkészülésekben, Geri Katalinnak és Schultz Balázsnak, akik rengeteg munkát végeznek háttérben, és nem utolsó sorban Révész Bálint úrnak, a Révész Racing tulajdonosának, aki bizalmat szavazott, és támogatja az utamat a MotoGP felé.”

Rossi Moor
Fotó: Brian J. Nelson

Révész Bálint, a Révész Racing tulajdonosa:

„Rossi menedzserét, Stefano Favarót 2002 óta ismerem, jó barátság fűz minket össze, ezenkívül el kell ismernünk, hogy a mai napig ő az egyetlen menedzser, aki motorozásban világbajnokot adott Magyarországnak. Stefano három éve mindig azt mondta nekem (mióta elkezdtünk együtt dolgozni), hogy Rossi egy nagyon tehetséges versenyző, aki nemzetközi szinten a juniorkategóriában minden fontos bajnokságot megnyert. Rossi Attila Moor a Révész Racing Team színeiben fog nemzetközi szinten versenyezni, és remélem, annyi sikert hoz két keréken, mint Kiss Norbert és Révész Levente tette négy keréken.”

Stefano Favaro:

„Nagyon kemény munkát végeztünk az elmúlt két évben, és őszintén örülök, hogy Rossi visszatér, és egyből lehetőségünk van a legjobbak között versenyezni. Részemről mindent megtettem, hogy Rossi mindig a tehetségének megfelelően a lehető legjobb körülmények között tudjon edzeni és versenyezni. Az elkövetkező időszak nem lesz könnyű, hiszen a JuniorGP Moto2-es kategóriájában a legjobbak versenyeznek, és innen már egyenes az út a MotoGP Moto2-es kategóriájába. Rossi számára egy nagyon szigorú felkészülési programot dolgoztam ki, amit már szeptember 22-én a MotorLand Aragón pályán el fog kezdeni. Szeretném én is megköszönni kollégáimnak, Geri Katinak és Schultz Balázsnak a kitartó munkájukat, és Révész Bálint úrnak, hogy hisz bennünk és segíti Rossi Attila Moort a MotoGP felé vezető úton.”