vasárnap, szeptember 22, 2024
KezdőlapSuperbikePetrucci duplázott Cremonában, a borzasztóan kezdő Bulega ma biztosan nem előz a...

Petrucci duplázott Cremonában, a borzasztóan kezdő Bulega ma biztosan nem előz a tabellán

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Danilo Petrucci újabb győzelmével zárult a Superbike-vb cremonai fordulójának Superpole versenye. Alex Lowes nagy hajrával megszerezte a második helyet Andrea Iannone elől, míg Nicolò Bulegát technikai hiba hátráltatta, így csak 6 ponttal csökkentette összetettbeli hátrányát.

Szokás szerint a Superpole versennyel kezdődött a Superbike-világbajnokság cremonai zárónapjának érdemi, tétre menő része. A pole pozícióból ezúttal is Nicolò Bulega indulhatott, mellőle pedig Andrea Iannone, valamint az első futamot megnyerő, a büntetését akkor letöltő Danilo Petrucci várhatta a piros lámpák kialvását. Álvaro Bautista most is a tizenharmadik helyről próbálhatott meg felzárkózni.

Bulega jött ki a legjobban a saját bukásából a BMW küszködését hozó cremonai Superpole-on

- Advertisement -

A legjobban Petrucci kapta el a rajtot, de nemcsak ő, hanem Iannone is meg tudta előzni Bulegát. Sőt, a gyári Ducati pilótáját néhány pillanattal később Alex Lowes, valamint Andrea Locatelli is maga mögé utasította. A verseny első elesője Tarran Mackenzie volt, de nem sokkal később a Dominique Aegertert helyettesítő Marvin Fritz is bukott.

A 2. körben Bulega Locatellivel szemben visszavette a pozíciót, majd egy körrel később Lowes mellett is elment. A következő körökben hátrébb zajlott a csata: a 8. körben Bautista már a kilencedik helyre jött fel, ami a második futam rajtrácsa szempontjából kulcsfontosságú volt.Egy körrel később pedig már Tito Rabat is mögötte volt.

Bulega eközben utolérte Iannonét, ám megelőzni nem tudta valamilyen technikai hiba miatt. Ennek következtében Alex Lowes megérkezett rájuk, és az utolsó két körben mindkettőjüket megelőzte, így megszerezte a második helyet. Petrucci mindenféle gond nélkül nyert, Bulega pedig csupán a negyedik lett, 29 pontos hátránya pedig azt jelenti, hogy a második futam után sem fogja megelőzni a hiányzó Toprak Razgatlıoğlut az összetettben. Bautista végül hatodikként zárt Iker Lecuona mögött.

A Superbike-vb cremonai Superpole versenyének végeredménye

- Advertisement -