back to top
2024. szeptember 22. 21:16
KezdőlapMotoGPBastianini szerint ő rendesen lezárta az ívet, Martín viszont úgy véli, márkatársa...

Bastianini szerint ő rendesen lezárta az ívet, Martín viszont úgy véli, márkatársa kilökte a pályáról

Az Emilia-romagnai Nagydíj főfutamának dobogósai, Enea Bastianini, Jorge Martín és Marc Márquez értékeltek a leintés után.

Izgalmas csata folyt az első helyért a második misanói forduló, az Emilia-romagnai Nagydíj főfutamának végén. Jorge Martín egy nagyszerű rajttal élre állt, és utána egészen az utolsó körig vezetett is. Akkora viszont a harmadik pozícióból rajtoló Enea Bastianini felzárkózott mögé, és támadni kezdte.

Bagnaia drámai bukása után Bastianininek Martínon keresztül vezetett az útja a történelmi győzelemhez

Bastianini aztán a 10-es kanyarnál bevetődött márkatársa mellé, akit így kifelé terelt. Az első képeket látva nehéz volt eldönteni, hogy eközben vétett-e a szabályok ellen. A futam után viszont kiderült, hogy a sportfelügyelők szerint ez még befért a kereteken belülre. Az olasz pilóta szintén úgy gondolja, hogy nem követett el semmi büntetendőt.

„Hihetetlen futam volt – értékelt Bastianini a leintést követően. – Jorge tökéletes munkát végzett az egész verseny során, szóval nagyon nehéz volt megelőzni. Megpróbáltam három körrel a vége előtt elmenni mellette, de lezárta az ívet a 6-os kanyar kijáratánál. Aztán az utolsó körben volt egy kis hely mellette a 10-es kanyarnál, én pedig bementem oda. A határon voltam, de aztán rendesen le tudtam zárni az ívet. Hihetetlen, hogy ma nyerni tudtam itt, Misanóban, a szurkolóink előtt.”

Annak ellenére, hogy szinte a teljes futam során vezetett, a második helyről rajtoló Martín végül csak második lett. Azonban neki is volt oka az örömre, hiszen bajnoki ellenfele, Francesco Bagnaia bukott, így 24 pontra növelte az előnyét .„Ez egy jó, de igazán kemény verseny volt – mondta a Pramac pilótája. – Az elején nehezen, de megelőztem Peccót. Utána pedig magabiztos voltam, hogy fenn tudom tartani a megfelelő tempót. De aztán láttam, hogy Enea megérkezik rám, aztán ő próbálta lecsökkenteni a különbséget. Úgy gondolom, hogy a kelleténél kicsit tovább ment azzal a manőverrel, hiszen kilökött a pályáról. Nem volt elég helye, hogy rendesen megcsinálja. Utána pedig már nem tudtam visszatámadni. Azt hiszem, hogy ma én voltam a legerősebb, és megérdemeltem volna, hogy győzzek. De hát ez van, innentől a következő hétvégére figyelünk.”

A harmadikként befutó Marc Márqueznek aránylag eseménytelen futama volt. A nyolcszoros világbajnok a hetedik helyről rajtolt, de rövid időn belül már ötödikként haladt, Bagnaia és Pedro Acosta bukásai pedig felrepítették a dobogóra. „Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel – kezdte Márquez. – A futam előtt a csapatban azt mondtuk, hogy ma a negyedik hely is jó eredmény lenne. Szóval ez lebegett a szemem előtt, így próbáltam kontrollálni a helyzetet Acostával.”

„Egy ideig úgy láttam, hogy Bagnaia küszködik, de aztán egyszer csak hihetetlenül begyorsult – idézte fel. – Nagyon jó volt a tempója, de aztán jött a hibája, és így odakerültem a legjobb háromba. Szóval ez a mai dobogós hely egy igazi ajándék nekem, hiszen ezen a hétvégén az a három srác egyértelműen gyorsabb volt, mint én. Boldog vagyok, hogy jól megy a munka a csapattal. Innentől pedig ezt a hozzáállást kell fenntartanunk, koncentrálnunk kell, hiszen most megyünk Ázsiába.”

Marc Márquez szerint el kell fogadni, hogy mások gyorsabbak nála, különben jön a bukás