kedd, szeptember 24, 2024
KezdőlapMotoGPMégsem igazolódik be minden értesülés a Magyar Nagydíj kapcsán?

Mégsem igazolódik be minden értesülés a Magyar Nagydíj kapcsán?

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Sajtóértesülések szerint a Portugál Nagydíj promótere kétéves szerződéshosszabbítást írt alá a MotoGP jogtulajdonosával. Amennyiben ez így van, akkor a magyarországi forduló mégsem a portimãói hétvégét szorítja ki a versenynaptárból.

Néhány hete röppent fel a pletyka, miszerint a Magyar Nagydíj visszatér a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenynaptárába, a MotoGP-korszakban pedig először látogat hazánkba a sorozat. Ez azóta hivatalossá is vált, hiszen csütörtökön bejelentették, hogy a 2025-ben a Balaton Park Circuit fogadja a sorozatot, ahogyan a Superbike-vb-t is.

Hivatalos: Magyarországra látogat a MotoGP és a Superbike-világbajnokság

- Advertisement -

Azonban lehetséges, hogy nem minden értesülés volt helytálló az egyébként megbízható Autosport akkori cikkében. A portál ugyanis azt írta, hogy hazánk Portugáliát szorítaná ki a versenynaptárból, vagyis a portimãói Algarve International Circuitre jövőre már nem fog ellátogatni a széria. Azóta viszont fordulat történhetett ez ügyben.

A helyi A BOLA nevű portál ugyanis arról számolt be, hogy a Portugál Nagydíj nemcsak 2025-ben, hanem 2026-ban is marad a versenynaptárban. Ennek sok versenyző örülne, hiszen népszerű pályáról van szó, Francesco Bagnaia kifejezetten kedveli. Nem beszélve Miguel Oliveiráról, aki 2020-ban győzni is tudott hazai környezetben, és jövőre is a MotoGP pilótája lesz, csak éppen a Pramac színeit fogja képviselni.

A Portugál Nagydíj 2020-ban nyolcéves szünet után tért vissza a versenynaptárba a koronavírus-járvány miatti átalakításoknak köszönhetően, de a mezőny Estoril helyett Portimãóba utazott. Azóta hatszor rendeztek ott futamot, hiszen 2021-ben kétszer is fogadta a mezőnyt. A pilóták többsége kedveli a hullámvasútszerű vonalvezetést, a kavicságy minősége viszont többször szolgáltatott témát: Pol Espargaró tavalyi súlyos sérülése többek között ennek is volt betudható.

Amennyiben Portimão helye valóban megmarad a versenynaptárban, akkor végképp érdekes kérdés, hogy mely helyszínek maradnak ki. Az eredeti 2024-es program huszonkét helyszínéből ugyanis Brno és a Balaton Park Circuit csatlakozása miatt kettő biztosan nem lesz ott jövőre. Hogy melyik kettő, az a héten kiderül, ugyanis a MotoGP hamarosan bejelenti a következő évi versenynaptárat. Carmelo Ezpeleta, a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója erre hivatkozva kerülte ki a válaszadást, amikor a P1race.hu részvételével zajló csütörtöki sajtóbeszélgetésen megkapta a Portugál Nagydíj jövőjével kapcsolatos kérdést.

Teljesen egyedi szerződése lesz a Magyar Nagydíjnak a MotoGP-vel

- Advertisement -