back to top
2024. szeptember 28. 15:20
KezdőlapMotoGPBagnaiát óvatossá tette Martín esése, Marc Márquez a sprint után elismerte, elrontotta...

Bagnaiát óvatossá tette Martín esése, Marc Márquez a sprint után elismerte, elrontotta az időmérőt

Az Indonéz Nagydíj sprintfutamának dobogósai, Francesco Bagnaia, Enea Bastianini és Marc Márquez értékeltek a leintés után.

Jorge Martín várhatta a legjobb helyzetből az Indonéz Nagydíj sprintfutamát, de a pole pozícióból rajtolva bukott az első körben. Martín végül tizedik lett, így nem szerzett pontot, ellentétben Francesco Bagnaiával. Az olasz motoros nagyszerű rajtot vett, és a negyedik helyről indulva másodikként vette be az 1-es kanyart. A bajnoki riválisa esése után pedig átvette a vezetést, amit később már nem is adott ki a kezéből. Bagnaia így az idei negyedik szombati győzelmét aratta, és 24 pontról 12-re csökkentette a hátrányát a tabellán.

Martín bukása miatt Bagnaia győzelemre, Marc Márquez harmadik helyre tudta váltani a nagyszerű rajtját

„Előre tudtam, igazából mindenki tudta, mennyire fontos nekem, hogy ma pontokat szerezzek, és végül 12-őt gyűjtöttem – jegyezte meg Bagnaia. – Jorge hibájának köszönhetően újra közel kerültem hozzá. Ez a hétvége a kezdetétől fogva nem alakult ideálisan számunkra, kissé küszködtünk. De aztán a második szabadedzés, az időmérő és a sprint során egyre inkább rájöttünk, hogy mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy gyorsak legyünk. Viszont az utolsó szektorban így sem voltam az, mivel miután láttam Jorgét ott bukni, azt mondtam magamnak, hogy »rendben, itt nem kell nyomnom«. Nagyon boldog vagyok, köszönök mindent a csapatomnak, akik mindig tökéletesen munkát végeznek. A holnapi verseny kemény lesz, de egyelőre örülök a mai sikernek. Persze élvezni fogjuk az estét, de a holnapra koncentrálunk.”

Enea Bastianini az ötödik helyről rajtolt, a futam során végig az élmezőnyben csatázott, és végül vissza tudta előzni Marc Márquezt is. Az olasz pilótának a verseny vége előtt nagyon jó volt a tempója, a célegyenesben a csapattársát is utolérte. Viszont aztán arra már nem maradt ideje, hogy komoly támadást indítson, így második lett.

„A végén valóban nagyon gyors voltam, furcsa, nem? – kérdezte nevetve Bastianini. – Az első kör elég nehéz volt nekem, elkövettem egy hibát a 10-es kanyarban, és Marc elment mellettem. De aztán összeszedtem a tempómat, és körről körre folyamatosan egy kicsit gyorsabb lettem. Az utolsó körben megpróbáltam elkapni Peccót is, de előtte túl nagy volt köztünk a különbség. Azért örülök ennek a második helynek, holnap pedig majd meglátjuk, hogy a főfutamon mire leszek képes.”

Az idősebb Márquez fivér az elrontott időmérője után csak a tizenkettedik helyről vágott neki a sprintnek. Viszont még Bagnaiánál is jobb rajtot vett, és az 1-es kanyarban már ötödikként fordult el. Végül több előzésének, illetve mások hibáinak köszönhetően átvette a második pozíciót. Azonban a futam végén nem tudta kivédekezni Bastianini támadását, így harmadikként szelte át a célvonalat.

Martín másik ligában játszott, Marc Márquez kétszer is bukott a szokatlan végeredményt hozó időmérőn

„Tényleg teljesen el*asztam a Q2-őt – ismerte el Márquez. – Az időmérő megint egy rémálom volt nekem, de még tudunk dolgozni azon, hogy rájöjjünk, miért történik ez, különösen, ami a hátsó gumi [viselkedését] illeti. Viszont a futamon, ahogy a gumi folyamatosan fogyott, úgy éreztem magam egyre jobban a motoron. De az utolsó köröket elszúrtam, láttam, hogy Pecco növelt egy kicsit a tempón, de Enea túl gyorsan jött. És egy ilyen időmérő után ez a harmadik, vagyis ez a dobogós hely több mint jó eredmény.”