back to top
2024. szeptember 29. 13:18
KezdőlapMoto2Cenet nagy fölénnyel nyert Ogura előtt a Moto2-ben, a jövőre MotoGP-s Chantrát...

Cenet nagy fölénnyel nyert Ogura előtt a Moto2-ben, a jövőre MotoGP-s Chantrát kórházba vitték

Arón Canet több mint 6 másodperes előnnyel nyerte a Moto2-es Indonéz Nagydíjat Ogura Aj előtt, aki Sergio García kiesésével nagy lépést tett a bajnoki cím felé. A futam elején történt balesetek következtében Somkiat Chantrát és Jaume Masià-t is kórházba szállították.

A Moto3-as verseny után szokás szerint a Moto2-esek futama jött az Indonéz Nagydíj zárónapján. A pole pozíciót zsinórban másodszor a körrekordot futó Arón Canet szerezte meg, mellőle Jake Dixon és Ogura Aj várhatták a piros lámpák kialvását. Utóbbinak a viadal előtti első számú üldözője, Sergio García csupán a tizenötödik helyet szerezte meg a rajtrácson. A levegő hőmérséklete 29, míg az aszfalté 59 fokos volt közvetlenül a futam kezdése előtt.

Canet verhetetlen volt a Moto2 időmérőjén, Ortolá lett úrrá a legjobban a Moto3-as káoszon

Ogura kiválóan rajtolt, és átvette a vezetést. Ezt követően többen is elestek: előbb Jaume Masià esett el, miután Zonta van den Goorbergh hozzáért, és láthatóan nem volt túlságosan jól, majd Senna Agius is elesett, a jól kezdő Somkiat Chantra pedig Fermín Aldeguerrel kontaktált, és ment ki a bukótérbe. Bár visszament a bokszba, nem tudott ráállni a lábára. A Gas Up Team, illetve a Team Asia versenyzőjét előbb az orvosi központba, majd a helyi kórházba szállították, míg a holland motorost dupla hosszú körös büntetéssel sújtották.

Canet eközben visszavette a vezetést, sőt, Ogurát Alonso López is maga mögé utasította. A 3. körben újabb versenyző bukott az élmezőnyből Jake Dixon személyében, aki a 10-es kanyarban hullott el, és bár folytatta a versenyt, a pontszerzésre nem volt esélye. A kivezető körön eleső Xavier Cardelús ugyancsak újból a földre került.

Aldeguer időközben utolérte Ogurát, sőt, el is ment mellette, de csak néhány pillanat erejéig volt előtte. A 6. körben viszont már ténylegesen sikerrel járt, és feljött csapattársa mögé. A következő körökben aztán Lópezt próbálta támadni, de a 8. körben annyira szélesre ment a 10-es kanyarban, hogy egészen a kilencedik pozícióig zuhant vissza, miután még Izan Guevara is leterelte.

Féltávhoz közeledve Canet előnye 5 másodperc fölé nőtt, miközben a két Boscoscurót Manuel González és Darryn Binder is utolérte. A 12. körben aztán Ogura nem várt tovább, és elment López mellett, akit a kisebb összeérés miatt kis híján a Gresini pilótája is megelőzött. Hátrébb Aldeguer előbb maga mögé utasította Joe Robertset, majd Deniz Öncüt is megtámadta, ám óriásit kellett mentenie, így visszaesett az amerikai motoros mögé.

A 15. körre Canet előnye már 7 másodpercre nőtt. González ismét megtámadta honfitársát, de López sikeresen védekezett. Mögöttük előbb Roberts, majd Guevara is elment Öncü mellett, Aldeguer viszont nem tudta megtenni ugyanezt. Ezt a csoportot García követte, ám a következő körben eldobta a motort, így tovább folytatódott a vesszőfutása.

A 18. körben González ismét sikertelenül próbálkozott López ellen, Aldeguer viszont megelőzte Robertset, így feljött a hatodik pozícióba. A 20. körben a Gresini pilótája újra bemutatott egy előzési kísérletet, de ezúttal is eredménytelen volt, ahogyan egy körrel később is.

A hajrában aztán Aldeguer előbb Bindert, majd Gonzálezt is megelőzte, sőt, utóbbi a dél-afrikai versenyzővel szemben is pozíciót vesztett. Canetet ez persze nem zavarta, és 6,218 másodperccel nyert Ogura előtt, aki így 42 pontra növelte előnyét csapattársával szemben. López megőrizte a harmadik helyet Aldeguer előtt, őket pedig Binder, majd Roberts követte. González a kilencedik helyig zuhant vissza.

A mandalikai Moto2-es futam végeredménye

FRISSÍTÉS: Guevarát kizárták, mivel nem felelt meg a versenyző és a motor együttes tömegére vonatkozó szabályoknak.