back to top
2024. szeptember 29. 21:27
KezdőlapMotoGPKabaré: a sportfelügyelők jövő hétre halasztották az ítéletet, majd mégis döntöttek két...

Kabaré: a sportfelügyelők jövő hétre halasztották az ítéletet, majd mégis döntöttek két versenyzőről

Azok után, hogy először jövő hétre halasztották a döntést, a sportfelügyelők mégis ítéletet hirdettek Brad Binder és Nakagami Takaaki potenciális szabálysértéséről. Előbbi megúszta, utóbbi nem, de egyikük esetében sem fűztek hozzá indoklást.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, három versenyzőt is vizsgáltak az Indonéz Nagydíj után a guminyomásra vonatkozó szabály esetleges megsértése miatt. Korábban ilyenkor rendre jött a büntetés, ezúttal viszont szokatlan döntéseket hoztak a sportfelügyelők. A három érintett közül a legelőkelőbb pozícióban célba érő Pedro Acostáról kiderült, hogy megússza a szankciót, mivel a nyomás azért csökkent le, mert rés keletkezett a felnin.

Meglepetés: Acostát mégsem büntetik, csak jövő héten derül ki az Indonéz Nagydíj végeredménye

Ami a pályán a nyolcadik helyet elérő Brad Bindert, valamint a tizenegyedikként befutó Nakagami Takaakit illeti, a döntéshozók azt a tájékoztatást adták, hogy csak a jövő heti motegi forduló során hoznak ítéletet. Ehhez képest nem telt el sok idő, és mindkét versenyzőről kiderült, hogy megkapja-e a 16 másodperces hátrasorolást.

A gyári KTM motorosa megúszta a szankciót, így megtarthatta 8 pontját. A MotoGP-t az idei év végén elhagyó japán pilóta viszont pórul járt, bár olyan sokat így sem veszített. Mögötte ugyanis csak Álex Rins ért célba, így lényegében helyet cserélt a Yamaha versenyzőjével, és hivatalosan a tizenkettedik pozícióba rangsorolták.

Bár a két érintett esetében ellentétes döntés született, a két ítéletnek van egy nem túl pozitív közös pontja: egyetlen betűvel sem indokolták meg, miért így határoztak. Ez, valamint az ítélet kihirdetésének időpontjával kapcsolatos összevisszaság pedig aligha vet jó fényt a MotoGP-re, és egész biztos, hogy nem segíti a szurkolókat a sorozat megértésében.

Tömegbaleset, bukások sora és technikai hibák után Martín nyert, Bagnaia büntetésből profitálhat