szerda, október 2, 2024
KezdőlapMotoGPMarc Márquez most nem a pályán „varázsolt”, látványos kártyatrükkel nyűgözte le csapatát...

Marc Márquez most nem a pályán „varázsolt”, látványos kártyatrükkel nyűgözte le csapatát (videó)

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Marc Márquez nem szomorkodott az Indonéz Nagydíjon történt kiesése után, sőt, néhány órával később már ő szórakoztatta csapatát, és megmutatta, hogy a pályán kívül is képes „varázsolni”. A nyolcszoros világbajnok egy meglehetősen látványos kártyatrükkel rukkolt elő.

Nem alakult jól Marc Márquez számára az Indonéz Nagydíj főfutama. A Gresini versenyzője a hetedik helyen haladt, de nem volt messze a dobogótól, amikor a motorblokkja megadta magát, így kénytelen volt feladni a versenyt. Ráadásul a pálya hiányos felszereltsége miatt motorja tönkrement, ami nyilvánvalóan neki és csapatának is rosszul jön.

Az indonéziai pálya hiányossága miatt teljesen tönkrement Marc Márquez kigyulladt motorja

- Advertisement -

A kiesésével ráadásul elszállt az utolsó, amúgy is halovány reménye a világbajnoki címet illetően, bár ez vélhetően nem igazán érintette meg, hiszen egész évben azt kommunikálta, hogy idén nincs esélye a végső győzelemre. Néhány órával később pedig be is bizonyította, hogy a kiesés legfeljebb rövid ideig szegte kedvét.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a csapattagok este együtt vacsoráztak, Márquez pedig utána kezébe vette a jelenlévők szórakoztatásának felelősségét, legalábbis néhány perc erejéig biztosan. A nyolcszoros világbajnokot körbeállták, ő pedig úgy döntött, hogy ezúttal a pályán kívül „varázsol”, és bemutatott a többieknek egy kártyatrükköt.

A 31 éves versenyző három lapot tartott a kezében egy franciakártya-pakliból. Amikor megmutatta az elsőt, annyit fűzött hozzá, hogy „az első lap egy joker, amely hozzám hasonlóan mindig mosolyog”, és ennek szemléltetéseként felhúzta a szája szélét. A közönség utána azt láthatta, hogy a második és a harmadik lap is egy joker.

Ezt követően olyan mozdulatot tett, mintha abban a pillanatban valami mágikus dolgot hajtana végre, majd ismét elkezdte mutogatni a lapokat. A körülötte állók ezúttal azt láthatták, hogy három treff király van a kezében. Márquez ehhez annyi aktualitást fűzött hozzá, hogy aznap nem volt szerencséjük, úgyhogy igyekszik rátalálni a szerencsehozó treffre, utalva annak lóherealakjára.

A trükk során eddig végig Márquez kezében voltak a lapok, ezt követően viszont kettőt lerakott a pultra, majd feltette a kérdést a nézőinek, hogy mi lehet a harmadik. Valaki jokerre, valaki treff királyra tippelt, de mindenki tévedett. „Soha ne feledjétek, hogy Marc Márqueznek mindig van egy ász a tarsolyában” – jelentette ki, majd megmutatta a lapot, amely egy kőr ász volt. Természetesen a közönség tapssal jutalmazta a mutatványt.

Persze nyilvánvaló, hogy valójában semmilyen varázslatról nem volt szó, Márquez pusztán elsajátított egy bűvésztrükköt. Ennek lényege, hogy mozdulataival kétféleképpen téveszti meg a közönséget: egyrészt a felső, a középső és az alsó kártyák közül nem mindig azt húzta elő, amelyiket láttatta, másrészt vélhetően az is előfordult, hogy észrevétlenül megcserélte a sorrendet. Hogy ezt miként csinálta, abba már nem mennénk bele, de néhány kattintással elérhetőek olyan videók, amelyek részletesen elmagyarázzák a szükséges technikákat.

- Advertisement -