back to top
2024. október 03. 17:23
KezdőlapMotoGPRégi-új főnöke boldog Miller visszatérése miatt, aki szerinte „még nem mutatta meg...

Régi-új főnöke boldog Miller visszatérése miatt, aki szerinte „még nem mutatta meg a valódi értékét”

Paolo Campinoti nagyon boldog, hogy Jack Miller jövőre újra az ő csapatát fogja erősíteni. A Pramac tulajdonosa kiemelte, hogy az ausztrál pilóta sok tapasztalatot hoz majd az alakulathoz.

Sokáig úgy tűnt, hogy Augusto Fernández mellett Jack Miller is kikerül a MotoGP mezőnyéből, miután a KTM-től nyilvánosságra hozták, hogy jövőre már egyikőjükre sem számítanak. Viszont aztán a Yamahára váltó Pramac utánanyúlt a még mindig csak 29 éves pilótának, aki így jövőre Miguel Oliveira csapattársaként fog vitézkedni egy lényegében teljesen gyári motoron.

Miller megmenekült, az utolsó 2025-ös ülés is elkelt a MotoGP-ben

Miller leigazolását sokan érthetetlennek tartották, hiszen az idei eredményei nem predesztinálták egy ilyen szerződés aláírására. A mostani küszködését jól mutatja, hogy míg ő jelenleg 58, addig csapattársa, Brad Binder 173 ponttal rendelkezik. Ám az ausztrál motorosnak van valamije, amire a sokat küszködő Yamahának nagy szüksége van: jelentős MotoGP-tapasztalata.

Miller négy szezont töltött el a gyorsaságimotoros-világbajnokság legkisebb géposztályában azelőtt, hogy 2015-ben bemutatkozott a MotoGP-ben, tehát a Moto2-őt átugrotta. Első három idényét a Honda motorjain töltötte: debütáló évében az LCR, majd a következő kettőben a Marc VDS csapatánál versenyzett. 2018-ra aztán (a Ducatit használó) Pramachoz igazolt, így jövőre lényegében visszatér a csapathoz. 2021-ben aztán nagy lehetőséget kapott, hiszen Francesco Bagnaiával együtt felvitték a bolognaiak gyári istállójához. Azonban a tavalyi évre már nem volt ott maradása, a gyári KTM viszont tárt karokkal fogadta, hiszen remek fejlesztőpilóta hírében állt. Azonban az elmaradó eredmények miatt már az osztrákok is az elengedése mellett döntöttek.

Nemrég Paolo Campinoti, a csapat tulajdonosa nyilatkozott Miller érkezéséről. „Jacknek mindig is volt helye a szívünkben. Én nagyon boldog vagyok, hogy visszatér hozzánk – jegyezte meg Campinoti a TNT Sportsnak. – Ő egy igazán különleges srác. Ám úgy gondolom, hogy eddig még nem mutatta meg a valódi értékét. Remélem, hogy jövőre már az igazi Jacket láthatjuk majd a pályán.”

„A csapatból azok közül az emberek közül, akik korábban már dolgoztak vele, mindenki örül, hogy visszatér – tette hozzá. – Ez pedig egy jó jel, hiszen néha vannak olyan versenyzők, akiknél nem minden csapattag örül a visszatérésének! Viszont [Miller esetében] mindenki örül ennek.”

Campinotit megkérdezték, hogy milyen pozitív dolgokat hozhat majd a csapatához Miller. „Az biztos, hogy sok tapasztalatot – kezdte a válaszát. – A Hondánál, a Ducatinál és a KTM-nél is versenyzett korábban, így nagy segítségünkre lesz a motor fejlesztésében. Szóval eléggé tapasztalt, még ha fiatal is. Emellett jókedvet és egyben profizmust fog hozni a csapatunkhoz.”

A Ducati vezére szerint a Pramac távozása gyengíti őket, de jövőre az eddigi legjobb duójukkal állnak ki