hétfő, október 7, 2024
KezdőlapMotoGPFontos döntés előtt áll Di Giannantonio, lehetséges, hogy idén már nem versenyez...

Fontos döntés előtt áll Di Giannantonio, lehetséges, hogy idén már nem versenyez többet

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Fabio Di Giannantonio elárulta, a héten találkozik az orvosaival, és eldőlhet, hogy kés alá fekszik, vagy végigcsinálja az idény hátralévő részét. Az olasz versenyző egyébként jó tempót mutatott a Japán Nagydíjon.

Fabio Di Giannantonio még az Osztrák Nagydíj edzésén szenvedett balesetet, aminek következtében kificamodott a bal válla. Annak a hétvégének a hátralévő részét ki kellett hagynia, de azóta minden helyszínen ott volt, ám maga is elárulta, hogy messze nincs tökéletes állapotban, és sérülése hátráltatja a motorozásban.

Azt sem zárta ki, hogy kés alá fekszik, ám ez egyelőre nem történt meg. Ha úgy döntene, hogy most megműtteti magát, akkor nemcsak a hátralévő fordulókat, hanem a valenciai tesztet is ki kellene hagynia. A pozitívum viszont az, hogy a január végén kezdődő sepangi tesztre már minden bizonnyal teljesen felépülne. Ha viszont teljesítené a következő négy hétvégét, akkor ez utóbbit veszélyeztetné. Di Giannantonio elmondta, hamarosan minden eldőlhet ezzel kapcsolatban.

„Kritikus a helyzet” – Di Giannantonio közel sincs tökéletes állapotban spielbergi sérülése után

- Advertisement -

Szerdán lesz egy fontos találkozóm, hogy megtudjam, milyen állapotban leszek az idény hátralévő részére, illetve a következő évben – nyilatkozta. – Ezután mindent tisztán fogunk látni. Az biztos, hogy, miként azt sokszor mondtam, az a célom, hogy a lehető legtöbb futamon szerepeljek, és jól fejezzem be a szezont. Ugyanakkor az is fontos, hogy jövőre százszázalékos állapotban érkezzek meg az első tesztre. Szóval sok mindent figyelembe kell vennünk. Meglátjuk. Számításba kell vennünk, hogy versenyezni szeretnék, de azt is, hogy [teljesen] felépüljek a következő évadra.”

A következő idény már csak azért is fontos Di Giannantonio számára, mert minden bizonnyal a mezőny harmadik legjobb motorján, vagy ha úgy tetszik, a három legjobb motorból az egyiken fog ülni. Jövőre ugyanis bár továbbra is a VR46 színeiben fog versenyezni, a két gyári pilóta mellett ő lesz a harmadik, aki gyári specifikációjú Ducatit vezethet.

A mostani szezonban viszont még a tavalyi motort hajtja, amelyből ráadásul sajtóértesülések szerint a bolognai gyártó eltávolította azokat az alkatrészeket, amelyek révén az előző hétvégéken közelebb kerültek a Desmosedici GP24-esekhez. Könnyen lehet, hogy Di Giannantonio ezt a szempontot is mérlegeli, még akkor is, ha a Japán Nagydíjon biztató teljesítményt nyújtott, ráadásul Pablo Nietónak, a VR46 csapatmenedzserének elmondása alapján immáron fájdalomcsillapítók nélkül.

Marc Márqueznek óriási szerencséje volt, de a szezonhajrára nehéz helyzetbe kerülhet.

Keserédes érzés, mert összességében nagyon örülök a hétvégének, mivel olyan gyors voltam, mint a »régi időkben«, a sérülésem előtt, és ismét jó tempót produkáltunk – fogalmazott. – Ugyanakkor kár a futamért, mert az első kör egy valóságos dzsungel volt, ami kicsit lerontotta az eredményemet. Úgy vélem, [Brad] Binderrel és [Franco] Morbidellivel is harcolhattunk volna [az ötödik helyért], mert a verseny első harmada után nagyon hasonló volt a sebességem [az övékhez képest]. Szóval kár, de összességében elégedett vagyok a futammal.”

Így áll a MotoGP-tabella a Japán Nagydíj után

- Advertisement -