szerda, október 16, 2024
KezdőlapMotoGPA MotoGP vezére üzent Rossinak, szerinte semmi szükség Marc Márquez pocskondiázására

A MotoGP vezére üzent Rossinak, szerinte semmi szükség Marc Márquez pocskondiázására

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Carmelo Ezpeleta értelmetlennek tartja, hogy Valentino Rossi a sok évvel ezelőtt történtek kapcsán még mindig beleáll Marc Márquezbe, de tudja, nem ő fogja megmondani a kilencszeres világbajnoknak, hogy miként cselekedjen. A MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója szerint jót tesz a sportágnak, hogy honfitársa ismét ott van az élmezőnyben.

Valentino Rossi néhány hete nemhogy kavicsot, hanem inkább egy nagydarab követ dobott be a MotoGP állóvizébe. Az olasz legenda ugyanis ismét felhozta a sportág történetének talán legnagyobb botrányát, a 2015-ös szezon hajráját, azon belül is különösen a Maláj Nagydíjat. Szavaiból kiderült, hogy továbbra sem tudott megbocsátani Marc Márqueznek.

Rossi folytatja a sárdobálást Marc Márquezzel szemben: Senki másnak nem volt ilyen mocskos húzása

- Advertisement -

A Honda, a Yamaha és a Ducati egykori motorosa szerint soha senki nem folyamodott ennyire „mocskos” húzáshoz, mint ellenfele azon a bizonyos sepangi napon, amivel tevékenyen hozzájárulhatott ahhoz, hogy Rossi elveszítse a világbajnoki címet. Carmelo Ezpeleta nemrég szintén reagált az elhangzottakra, és úgy véli, nem érdemes feltépni a régmúlt sebeit.

Nem tudom, de szerintem jobb lenne, ha elengedné – utalt a Rossira a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója az AS-nak adott interjújában. – Sok évvel ezelőtt történt. Nekem tetszett, hogy Marc nem véleményezte a kijelentést. Nyilván nem én mondom meg Valentinónak, hogy mit tegyen vagy mit ne tegyen, de nem hiszem, hogy sokat segít, ha most ezt felhozza. Nem beszéltem erről Valentinóval, és óriási tiszteletet érzek iránta, illetve nagyon hálás vagyok neki azért, amit a sportágunkért tett. Szerintem erre semmi szükség, de ha ő úgy gondolja, hogy megéri, akkor mondja.”

Ami Márquez reakcióját illeti, Ezpeleta arra utalt, hogy a nyolcszoros világbajnok valójában nem is reagált érdemben korábbi riválisának kijelentéseire. A nyilatkozatot követő fordulót, vagyis az Emilia-romagnai Nagydíj hétvégéjét megelőző sajtónapon természetesen őt is megkérdezték az elhangzottakról, de ő hangsúlyozta, hogy aktív versenyzőként nem akar foglalkozni ilyesmivel.

Marc Márquez reagált Rossi ellene vívott „háborújának” legújabb fejezetére

Ehelyett inkább a pályán nyújtott teljesítményére szeretne odafigyelni, már csak azért is, mert az idei évre visszatért az élmezőnybe. Márquez a tavalyi szezon végén tizenegy esztendő után elhagyta a Hondát, és a Gresinihez igazolt, amelynek színeiben egy tavalyi Ducatival versenyez. Bár a világbajnoki címre csak matematikai esélye maradt, a Desmosedici GP24-est használó pilótákat leszámítva messze kiemelkedik a mezőnyből.

Ezpeleta arra is kitért, hogy honfitársa ismét dobogókért és adott esetben győzelemért küzd, ami szerinte kedvező a MotoGP szempontjából. „Már a tavalyi év is elég szórakoztató volt, de nyilvánvalóan jó, hogy több versenyző van [az élmezőnyben] – fogalmazott. – Márquez a bajnokság történetének egyik [meghatározó] alakja, a jelenléte pedig egyértelműen jót tesz a sorozatnak.”

Így változott meg Marc Márquez vezetési stílusa, amióta Honda helyett Ducatit vezet

- Advertisement -