szombat, október 19, 2024
KezdőlapSuperbikeBulega verhetetlen volt a jerezi Superpole-on, de Razgatlıoğlunak sincs oka az aggodalomra

Bulega verhetetlen volt a jerezi Superpole-on, de Razgatlıoğlunak sincs oka az aggodalomra

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Nicolò Bulega új körrekordot futva nyerte meg jerezi Superpole-t Toprak Razgatlıoğlu és Alex Lowes előtt. Az újonccal senki sem tudott versenyre kelni, több mint 6 tizedmásodpercet adott a török pilótának. Razgatlıoğlu viszont valószínűleg így sem szomorkodik, mivel a bajnoki párharc szempontjából tökéletesen megfelel neki ez a rajthely. Amennyiben ugyanis az első futamon így érnek célba, akkor a BMW versenyzője felemelheti a trófeát.

A Superpole-lal vette kezdetét a Superbike-világbajnokság mezőnyének a jerezi szezonzáró érdemi része. A bokszutca kinyitása után 19 fokos volt levegő hőmérséklete a dél-spanyolországi pálya környékén, de a nap szépen sütött.

Érdekes tényező dobhatja fel Martín és Bagnaia csatáját, eldől a Superbike-vb – hétvégi menetrend

- Advertisement -

Az első boly Toprak Razgatlıoğlu vezetésével jött ki a bokszutcából, a török pilóta Michael van der Markot húzta. A holland versenyző így is csak a második helyre jött be, mivel 374 ezredmásodperccel elmaradt csapattársától, aki 1:38.306-tal az élre állt.

Viszont rövidesen már Alex Lowes vezetett, mivel 4 ezreddel gyorsabbnak bizonyult az éllovasnál. A bajnoki címre pályázó Nicolò Bulega a csapattársa, Álvaro Bautista mögött motorozott, aminek meg is lett az eredménye. Az újonc előbb 1:38.215-tel átvette az első helyet, majd ezt 1:38.141-re javította, amivel új körrekordot állított fel.

A hajrára – hasonlóan az első próbálkozáshoz – Razgatlıoğlu csoportja jött ki előbb a pályára. Viszont Jonathan Rea pont előttük bukott, ami elvette tőlük a javítás valódi lehetőségét. Bulegát azonban ez nem befolyásolta, az olasz motoros hatalmasat, több mint fél másodpercet lépett előre, hiszen 1:37.596-re javította a vezető időt és egyben a körrekordot.

Bulegát innen már senki sem fenyegette, bár Razgatlıoğlu a végén még össze tudott rakni egy az előzőnél jobb kör. Az órája 1:38.202-nél állt meg, amivel bejött a második helyre. Mögötte a Lowes, Danilo Petrucci, Iker Lecuona, Andrea Locatelli, Xavi Vierge (tehát két Honda-pilóta került be a legjobb tízbe), van der Mark, Michael Ruben Rinaldi sorrend alakult ki. Bautista csak a tizenötödik pozícióban zárt.

A jerezi Superpole végeredménye

- Advertisement -