back to top
2024. október 19. 18:18
KezdőlapMotoGPMéretes lyukat ütött egy sirály Miller motorjára, aki már egy nyulat is...

Méretes lyukat ütött egy sirály Miller motorjára, aki már egy nyulat is „levadászott” (videó)

Nehezen alakul eddig a hazai fordulója Jack Miller számára, hiszen az időmérőn egy nyulat, a sprinten pedig egy sirályt ütött el. A madárral való ütközés miatt jelentősen megsérült a motorja, de a bukását így sem fogta erre.

Nagy várakozásokkal tekinthetett az Ausztrál Nagydíjra Jack Miller, hiszen azt előre lehetett sejteni, hogy neki kedvezően rosszak lesznek az időjárási körülmények a hétvégén. Viszont sem a csapadék, sem a hazai közönség támogatása nem hozott eddig szerencsét neki. Tizenkettedik lett a pénteki edzésen, így részt kellett vennie az időmérő első szakaszában. A Q1-ből viszont nem tudott továbbjutni, mivel elütött egy nyulat, ami jelentősen megrongálta a KTM-je burkolatát (erős idegzetű olvasóink ezen a linken egy képet is találhatnak a motorba szorult halott állatról). Miller így a tizenhatodik helyről vágott neki a sprintnek, de a viadal is nagyon rosszul kezdődött számára.

Martín simán nyert, Marc Márquez nagyot mentett, Bagnaia szenvedett a látványos bukást hozó sprinten

Az első kör 1-es kanyarjában ugyanis szemből találkozott egy sirállyal, amely egy hatalmas lyukat ütött a motorja elejére. A madár szintén beszorult a KTM-be, pontosabban a burkolat és a fékkar közé, ami miatt nem tudott rendesen fékezni a futam első negyedében. Ráadásul az aerodinamikailag előnytelen „átalakítás” jelentősen belassította. Viszont az ausztrál pilóta még így sem fogta erre, hogy a nyolcadik körben végül bukott.

„Ez a szombat lehetett volna jobb is – mondta Miller. – A sprinten egészen jól rajtoltam egy nem túl kedvező rajtpozícióból, de az 1-es kanyarba bemenve egy sirály repült a motor elejének, ami messze van az ideálistól. Mindent megpróbáltam megtenni az első körben, hogy megszabaduljak tőle, de ez nem sikerült. Így aztán a feladatomra, vagyis a versenyzésre koncentráltam, ami aránylag jól ment. Kényelmesen ültem a motoron, jól éreztem magam, és a gumi is egyre jobb lett. Egészen jó volt a tempóm. Bár körülbelül 10km/h hiányzott a [végsebességből] a motor elején tátongó óriási lyuk miatt. De mégis képes voltam arra, hogy nyomjam. A jól sikerült rajt után még néhány előzést is végre tudtam hajtani.”

„Sajnos, amikor éppen csak megelőztem Frankie [Morbidellit] és Brad [Bindert], eldobtam a 10-es kanyarban – tért át versenyének véget vető esésre. – Semmi különös nem előzte meg a bukást, akkor is nagyjából ugyanolyan sebességgel mentem, mint az előző körbe.  Viszont amint kiengedtem a féket, elvesztettem az irányítást. Ez persze szomorúvá tett, de a sebességünkkel elégedett vagyok. Most majd megpróbáljuk újraszervezni magunkat, hogy holnap még erősebbek legyünk.”

Nincs döntés Bezzecchi és Viñales balesetének ügyében, de egy büntetést így is kiosztottak