vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapSuperbikeBulega ismét legyőzte Razgatlıoğlut, nagy balesetet szenvedett a két gyári Honda

Bulega ismét legyőzte Razgatlıoğlut, nagy balesetet szenvedett a két gyári Honda

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Nicolò Bulega nyerte a Superbike-vb jerezi Superpole versenyét, megelőzve Toprak Razgatlıoğlut és Alex Lowest. A gyári Hondák nagy balesetet szenvedtek, Iker Lecuonát el is kellett szállítani az orvosi központba.

Bár szombaton már minden eldőlt, természetesen a vasárnapi napot is teljesíteni kell a Superbike-világbajnokság jerezi hétvégéjén. A szokásoknak megfelelően délelőtt a Superpole versenyt rendezték meg, amelynek pole pozíciójából ezúttal is Nicolò Bulega indul. Mellőle a bajnoki címét bebiztosító Toprak Razgatlıoğlu, valamint Alex Lowes várta a piros lámpák kialvását.

Bulega verhetetlen volt a jerezi Superpole-on, de Razgatlıoğlunak sincs oka az aggodalomra

- Advertisement -

Az első sor tagjai jól kapták el a rajtot, és bár úgy tűnt, hogy Razgatlıoğlu megelőzheti Bulegát, ez végül nem sikerült neki, sőt, ehelyett Lowes ellen kellett védekeznie. A gyári Kawasaki pilótájának azonban szintén nem sikerült az előzés, és Danilo Petruccira kellett figyelnie.

Razgatlıoğlu aztán a 2. körben már sikerrel járt, és átvette a vezetést, miközben a két gyári Honda összeütközött. Iker Lecuona járt rosszabbul, aki lent maradt, és alighanem a fájdalom miatt rázta a fejét. Végül azonban időben el tudták őt vinni a bukótérből, ahogyan a motorokat is, így nem kellett megszakítani a versenyt. Az ifjabbik spanyol motorost elszállították az orvosi központba.

A következő körökben Bulega nem maradt le, és a 6. körben vissza is előzte Razgatlıoğlut. Innentől kezdve egyértelmű volt, hogy az olasz pilóta ismét legyőzi riválisát, Lowes pedig bejött a harmadik pozícióba. A végén a legnagyobb izgalmat Álvaro Bautista szolgáltatta, aki a hajrában Jonathan Rea-t és Dominique Aegertert is maga mögé utasította, így megszerezte a vízválasztó kilencedik helyet. Közöttük Petrucci, Andrea Locatelli, Michael van der Mark, Andrea Iannone és Garrett Gerloff lett a sorrend.

A Superbike-vb jerezi Superpole versenyének végeredménye

- Advertisement -