back to top
2024. október 20. 23:32
KezdőlapMotoGPQuartararo többször is majdnem nagyot bukott, de utána biztató tempót produkált

Quartararo többször is majdnem nagyot bukott, de utána biztató tempót produkált

Fabio Quartararo elárulta, az Ausztrál Nagydíj elején komoly gondot okozott neki, hogy megint lassan melegedtek fel a gumijai. A verseny második felével viszont elégedett volt a francia pilóta.

Nehéznek ígérkezett Fabio Quartararo számára az Ausztrál Nagydíj. A 25 éves motoros mindössze a tizenkilencedik helyet szerezte meg az időmérőn, így Pedro Acosta sérülése miatt tizennyolcadikként kezdhette meg a főfutamot. A rajtnál viszont remekül jött el, és az 1. kör végén a tizedik pozícióban regisztrálták.

Marc Márquez nagy csatában verte meg Martínt, a peches kezdés sem gátolta meg a diadalban

Utána viszont Raúl Fernández, Johann Zarco és Jack Miller is elment mellette, mivel a Yamaha pilótája igencsak szenvedett, és örült, hogy a motoron maradt. A verseny második részében aztán magára talált, és az utolsó hét körben maga mögé utasította három említett ellenfelét, és Marco Bezzecchi kiesésének köszönhetően kilencedik lett.

Kár érte – nyilatkozta a TNT Sportsnak. – Remekül rajtoltam, de a futam első része sajnos nehéz volt. Rengetegszer előfordult, hogy [kis híján] highside-ot produkáltam. Rá kell jönnünk, miért tart ilyen sokáig felmelegíteni a hátsó abroncsot. Ami a többit illeti, az utolsó tizenöt körrel elégedettek lehetünk. Elég jó volt a tempónk. Remélhetőleg kitaláljuk, hogyan melegítsük fel rendesen a gumit.”

Quartararóval, illetve a Yamahával nem először fordul elő, hogy nehezen melegíti fel a gumikat, és ez hátráltatja a verseny során. Az Indonéz Nagydíj elején ugyanúgy közel volt az eséshez, aztán viszont szintén jó volt a sebessége, akkor végül hetedikként ért célba. Ezzel a problémával azonban nyilvánvalóan muszáj kezdeniük valamit.

Az első körökben nagyon rosszul éreztem magam a hátsó gumi miatt – jelentette ki. – Volt néhány highside-közeli pillanatom, és nem tudtam tartani az élen motorozó srácok tempóját. A verseny második része nagyszerű volt, és elégedett lehetek, mert az utolsó tíz kör különösen szép volt. Néhány dolgot szerintem tanulhatunk ebből a versenyből.”

„Elfogadhatatlan”, „nevetséges”: Quartararót megint az amatőrnek tűnő baki hátráltatta a hajrában

Quartararónak egy másik probléma is többször hátráltatta a közelmúltban: mind a második misanói, mind a motegi főfutam végén kifogyott a benzin a motorjából, ami legalább egy pozíciójába került. Most viszont nem fordult elő ilyesmi. „Az üzemanyag rendben volt, ezen a pályán nem szokott gond lenni vele – fogalmazott. – Elegendő volt a futam befejezéséhez.”