back to top
2024. október 21. 17:23
KezdőlapMotoGPAcosta soha korábban nem szenvedett ilyen balesetet, a következő hétvégén sem biztos...

Acosta soha korábban nem szenvedett ilyen balesetet, a következő hétvégén sem biztos az indulása

Pedro Acosta elárulta, pályafutása során először fordult elő vele, hogy a kanyarbejáraton valósággal katapultálta őt a motor. Nem kizárt, hogy a GasGas újoncának a Phillip Island-i főfutam után a Thai Nagydíjat is ki kell majd hagynia.

Bár kétségtelenül Marco Bezzecchi és Maverick Viñales ütközése volt az Ausztrál Nagydíj sprintjének és alighanem az egész hétvégének a leglátványosabb balesete, nem ők jártak a legrosszabbul a királykategória mezőnyéből. Az előző körben Pedro Acosta ugyanis akkorát bukott, hogy ki kellett hagynia a másnapi futamot.

A spanyol versenyző a 11. körében tartott, amikor a 6-os, vagyis a Sieria-kanyarban hatalmas highside-ot produkált. Elmondása szerint először tapasztalt meg ilyesmit. „Sokszor buktam már karrierem során, de ez volt az első alkalom az életemben, hogy a motor levegőbe repített a kanyarbejáraton” – nyilatkozta a történtek után.

Az incidens után Acostát elvitték az orvosi központba, ahol megállapították, hogy törést szerencsére nem szenvedett. A másnapi indulásával kapcsolatban viszont akkor még nem hoztak döntést, ám helyi idő szerint vasárnap reggel eldőlt, hogy a bemelegítésen és a főversenyen sem vehet részt. „Miután reggel alkalmatlannak nyilvánították az Ausztrál Nagydíjra, Pedro elment a melbourne-i kórháza, ahol további vizsgálatokat végeztek el a bal vállán. – olvasható a csapat közleményében. – Újra megerősítették, hogy nincs törés, ami pozitívum.”

A kétszeres világbajnok szempontjából ráadásul a lehető legrosszabbkor jött egy ilyen bukás, ugyanis egy tripla hétvége első felvonásán szenvedte el. Ezen a héten Thaiföldön, utána pedig Malajziában fog összecsapni a mezőny. Utóbbi persze még viszonylag messze van, előbb annak kell kiderülnie, hogy Buriramban ott lehet-e.

A sprinten történt balesete során a válla nagy erővel csapódott a földhöz, ami a meghúzódott szalagok miatt fájdalmat okozott Pedrónak – folytatódott a Tech3 GasGas közleménye, amely megerősítette, egyelőre nem biztos Acosta thaiföldi indulása. – Jót fog tenni neki a Thai Nagydíj előtti néhány nap, hogy pihentesse a testét, Buriramban pedig majd újra kiértékelik a helyzetét.”

Acosta számára azért is fontos, hogy ott legyen Thaiföldön, mert még harcban van egy „mini bajnoki címért”: Brad Binder jelenleg 11 ponttal előzi meg őt a tabella ötödik helyén, amely egyben a legjobb olyan pozíció, amelyet nem a Ducati egyik pilótája foglal el. „Annyit tudunk tenni, hogy gyors felépülést kívánunk Pedrónak, és remélhetőleg látjuk őt Thaiföldön” – fogalmazott Nicolas Goyon, a Tech3 GasGas csapatmenedzsere.

Így áll a MotoGP-tabella az Ausztrál Nagydíj után