kedd, október 22, 2024
KezdőlapMotoGPHihetetlen, de még Marc Márquez mostani diadala után is előjött a kilenc...

Hihetetlen, de még Marc Márquez mostani diadala után is előjött a kilenc évvel ezelőtti botrány

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Egy újságíró némi párhuzamot vélt felfedezni a 2015-ös, valamint az idei Ausztrál Nagydíj között, és ennek kapcsán megkérdezte Francesco Bagnaiát, hogy Marc Márquez vajon szívességet tett-e neki. Az olasz motoros azonban nem gondolja, hogy ez járt leendő csapattársának fejében.

Érdekes mederbe terelte egy újságíró az Ausztrál Nagydíjat követő sajtótájékoztatót. Mint ismert, Marc Márquez emlékezetes győzelmet aratott, miután annak ellenére is sikerült az élre állnia, hogy a rajt után visszaesett a tizenharmadik helyre, miután kénytelen volt letépni a sisakfóliáját, amely pont a hátsó kereke alá került, annak kipörgését okozva.

Ennek az újságírónak azonban a 2015-ös botrány, pontosabban annak egyik előzménye jutott eszébe. A kérdés Bagnaiának szólt, ám úgy vezette fel, hogy kilenc éve szintén Márquez nyert, Jorge Lorenzót megelőzve, és „Olaszországban nagyon sokan azt gondolják”, hogy segíteni akart honfitársának. „Gondolod, hogy szívességet tett neked? – hangzott a konkrét kérdés.

Marc Márquez nagy csatában verte meg Martínt, a peches kezdés sem gátolta meg a diadalban

- Advertisement -

Mindez meglehetősen érdekes párhuzam, hiszen 2015-ben pont abban rejlett az ellentmondás, hogy bár az utolsó körben legyőzte Lorenzót, a Maláj Nagydíj ominózus sajtótájékoztatóján Valentino Rossi azzal gyanúsította meg Márquezt, hogy szándékosan segíti honfitársát. Itt viszont szó sincs ilyesmiről, szimplán elvett 5 pontot az egyik bajnokesélyestől. Ami nyilvánvalóan segítség volt a másiknak, de a nyolcszoros világbajnok szempontjából ez csak járulékos tényező.

A három jelen lévő versenyző nem bírta ki vigyorgás nélkül, amikor szóba került a 2015-ös eset, majd poénosra vették a választ. „Szívességet tettél nekem?” – kérdezte Bagnaia a Gresini motorosától. „Ma igen. Öt pontot elvettem [Martíntól], nem igaz?” – válaszolta Márquez. A címvédő aztán kifejtette véleményét.

Egy szúnyog miatt kellett megszegnie a versenyzők közötti megállapodást Marc Márqueznek

Szerintem inkább arról van szó, hogy nyerni akart – mondta ki a teljesen egyértelmű igazságot. – Most sokkal nagyobb esélye volt a győzelemre. Szombaton Jorge igazán erős volt, és igaz, hogy [Márquez] most is elrontotta a rajtot, de a tempója sokkal jobb volt, és végül nyert. Nem hiszem, hogy 2015-re gondolt.”

Bár tény, hogy Márquez korábban elmondta, Bagnaiának szurkol a bajnoki csatában, mivel jövőre ő lesz a csapattársa, életszerűtlen, hogy a pályán ez járt a fejében, miközben Martínnal csatázott. Később ő is reagált erre a felvetésre, és leszögezte, most és kilenc éve is a győzelem megszerzésére koncentrált a Phillip Island-i viadalon.

Aktív versenyző vagyok, és inkább nem gondolok a múltra, de mivel már vagy tíz éve itt vagyok, ugyanazt próbáltam csinálni, amit korábban is tettem Ausztráliában – magyarázta a 31 esztendős pilóta. – Nem ez volt az első alkalom, és remélem, nem is az utolsó: menedzseltem a futamot, és a végén igyekeztem megnyerni.”

Így áll a MotoGP-tabella az Ausztrál Nagydíj után

- Advertisement -