back to top
2024. október 22. 15:43
KezdőlapMagyarokSzámadó Máté kétszer is dobogóra állt az Alpok-Adria záróhétvégéjén

Számadó Máté kétszer is dobogóra állt az Alpok-Adria záróhétvégéjén

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Alpok-Adria zárófordulóját Grobnikban. Számadó Máté második és harmadik hellyel zárta az idényt a Stock 1000-es kategóriában, míg a Cup 600-asok között szintén két dobogós helyezés, a Supersport 300-asoknál pedig pole pozíció mellett egy pódium született magyar részről.

Bár a kétkerekű motorsportot kedvelők elsősorban Phillip Islandre, illetve Jerezre figyeltek a hétvégén, hiszen ezeken a helyszíneken rendezték a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíját, illetve a Superbike-vb zárófordulóját, természetesen máshol is zajlott versenyzés. Például a horvátországi Grobnikban, ahol megtartották az Alpok-Adria zárófordulóját. Az eseményen nyolc magyar motoros is részt vett, összesen három kategóriában.

A Stock 1000-esek között Számadó Máténak lehetett szurkolni. A 19 éves versenyző 1:29.685-ös idővel a második helyet szerezte meg géposztályában, 1,042 másodperccel elmaradva az első helyezettől. A pályán ez a nyolcadik rajthelyet jelentette, hiszen egy mezőnyben versenyeztek a Superbike kategória képviselőivel. Őket nem számítva az első futamon a második, míg a másodikon a harmadik helyen ért célba.

A Cup 600-asoknál Kun Csaba a második, Vakán Levente a negyedik, míg Ginzer Attila az ötödik lett a kvalifikáción, igaz, utóbbit egy sportmotoros is megelőzte. Végül mindkét versenyen ugyanott értek célba, azzal a különbséggel, hogy Ginzer az első futamon összesítésben is az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

A Supersport 300-asoknál szintén született magyar siker egy pole pozíció formájában, amelyet Barta Kristóf szerzett meg. Honfitársai közül Szilágyi Krisztián a harmadik, Owen Lukács az ötödik, míg Molnár István a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. Ebből végül egy dobogó jött össze: az első viadalon Szilágyi negyedik, Barta ötödik, Owen hatodik, míg Molnár kilencedik lett, a másodikon pedig Szilágyi harmadikként, Owen negyedikként, Molnár hetedikként ért célba, míg Barta nem indult el.