szerda, október 23, 2024
KezdőlapMotoGPViñales visszavágott Bezzecchinek: Még annyit sem mondott, hogy „sajnálom”

Viñales visszavágott Bezzecchinek: Még annyit sem mondott, hogy „sajnálom”

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Ahogyan Marco Bezzecchi nem volt kibékülve Maverick Viñalesnek a balesetük után tanúsított viselkedésével, úgy ez fordítva is igaz volt. A spanyol versenyző úgy véli, a főfutam végére elfogytak a gumijai.

Nemcsak az Ausztrál Nagydíj hétvégéjének, hanem az idei szezonnal az egyik leglátványosabb balesetét szenvedte el Marco Bezzecchi és Maverick Viñales a sprinten. Mint ismert, az utolsó előtti körben az olasz versenyző nekiment a gyári Aprilia pilótájának, miközben az ötödik helyért csatáztak, és mindketten nagyot buktak.

Bár a balesetet a VR46 motorosa okozta, utána ő kritizálta riválisát, igaz, nem az incidens, hanem az utána tanúsított viselkedése miatt, mondván, mutogatott a földön fekvő ellenfelének. Ugyanakkor a spanyol versenyző sem volt kibékülve azzal, ahogyan vetélytársa kezelte a szituációt. „Nem jött oda, és nem mondott semmit, még annyit sem, hogy »sajnálom« – nyilatkozta.

Bezzecchi kiosztotta Viñalest, mutogatás helyett ő ellenfeléért aggódott volna fordított helyzetben

- Advertisement -

A sportfelügyelők Bezzecchit látták hibásnak, ezért hosszú körös büntetéssel sújtották a főfutamra. Viñales igyekezett diplomatikusan véleményezni a döntést, de szavaiból kivehető, hogy egyetért az ítélettel. „Ők döntik el, hogy osztanak-e ki büntetést, és [ha igen, akkor] melyiket, szóval erről nincs mit mondanom – fogalmazott. – Szerintem üzenniük kell, és ez jó.”

Bár egyikük sem úszta meg sérülés nélkül az ütközést, végül mindketten elindulhattak a másnapi főversenyen. Viñalesnek a bal felkarját be kellett kötni, míg a jobb zúzódásokat szenvedett. Ennek ellenére jó futamot produkált. „Elég jól éreztem magam, jobban, mint amire számítottam – jelentette ki. – Délelőtt nem éreztem jól magam a kezem miatt, de jó színvonalon tudtam motorozni, és igyekeztem együtt maradni a Ducati srácaival.”

Végül nyolcadikként ért célba, miután a hajrában elfogytak az abroncsai. „Nem volt rossz a motor viselkedése, de a futam vége felé a hátsó gumi elkezdett elfogyni, és úgy tűnt, hogy a többieknek nincs ilyen problémájuk – folytatta. – Tudtam, hogy nem támadhatok tovább, ezért arra összpontosítottam, hogy a lehető legjobb [pozícióban] fejezzem be a versenyt.”

A MotoGP mezőnyének nincs megállás, hiszen ezen a héten már a Thaiföldi Nagydíj hétvégéjét teljesítik. Ebből a szempontból kifejezetten rosszul jött volna egy komolyabb sérülés, de szerencsére ilyesmiről egyikük esetében sincs szó. „Fantasztikus, hogy nem sérültem meg, és versenyezhetek Thaiföldön” – mondta Viñales.

- Advertisement -