back to top
2024. április 30. 21:11
KezdőlapSuperbikeRedding: Jó helyzetben vagyunk

Redding: Jó helyzetben vagyunk

A BMW gyári versenyzője, Scott Redding jól kezdte az első napot Mostban. Az angol különösen a tempóra koncentrált, de a legjobb köridejére is büszke lehet.

A Superbike-világbajnokság legutóbbi versenyhétvégéjén, Donington Parkban Scott Redding nagyon boldoggá tette magát és a rajongóit. A BMW versenyzője a legjobb versenyét teljesítette, amióta a német gyártó színeiben versenyez, sőt a sprintversenyben először sikerült a dobogóra állnia. A 29 éves versenyző ezt a lendületet magával vitte Csehországba.

„Rögtön jól éreztem magam. Azt mondtam a srácoknak, hogy hagyjátok változatlanul a csomagot, hogy a motoron lévő érzés ugyanaz maradjon” – utalt a sikeres doningtoni hétvégére.

„Ezen a hétvégén azonban más gumikkal kell dolgoznunk, így ez egy kicsit több munkát jelentett számunkra, de mindenki ugyanabban a csónakban ül. Én jól érzem magam az SC0-val, végül az SCX-et használtuk a melegebb időjárási körülmények miatt. Azt hittem, hogy én leszek az egyetlen, aki ezt a gumit használja, de amikor a rajtpróbához értem, láttam, hogy mindenki ezt használta.”

„Dolgoztunk a motoron, mert az elején nem volt könnyű számomra balról jobbra fordítani a motort. Délutánra javítottunk ezen. Ha bizonyos dolgokon változtatunk, máris lehet egy kicsit egyszerűbb minden. Nincs szükségünk többé a drasztikus lépésekre. Elvileg nem sok minden változott Donington óta.”

Számomra még mindig arról szól a dolog, hogy jobban megértsem a motort, különösen a hosszú futamokon. Az SC0-nál az elején nem olyan vad a tempó. Jonathan nem tűnt különösebben kiemelkedőnek délután, Toprak nincs olyan messze tőle, mint Doningtonban volt. Délutánra változott a hőmérséklet, de ez nem zavart minket, meg tudtam tenni a köreimet, és elégedett vagyok. Jó helyzetben vagyunk.”