Fast Lane
 

Blomqvist helyettesíti Caladót a Jaguarnál

Blomqvist helyettesíti Caladót a Jaguarnál: A hétvégén lebonyolításra kerülő WEC-forduló miatt James Calado kihagyja a Formula-E utolsó két versenyét Berlinben, csapata, a Jaguar pedig a korábbi DTM- és szintén FE versenyzőt, Tom Blomqvistet igazolta le. A brit-svéd állampolgárságú Blomqvist (aki 2017-18-as szezonban versenyzett az elektromos szériában az Andretti Autosport csapatánál), így nyilatkozott - szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: "Izgatott vagyok, hogy a Jaguar volánja mögött versenyezhetek az utolsó pár versenyen. Nagyon várom már, hogy visszatérhessek a Formula-E-be, és a legjobb formámat szeretném hozni Mitch [Evans] és a csapat miatt is." (Fotó: Formula-E Twitter)

Fast Lane
 

Razgatlioglu és Locatelli kezdte legjobban a vasárnapot

Razgatlioglu és Locatelli kezdte legjobban a vasárnapot: A WSBK-ban sokáig Michael van der Mark, majd Jonathan Rea vezetett a vasárnap délelőtti bemelegítő edzésen, de végül a török mindössze 35 ezredmásodperccel átvette a vezetést, és így ő lett a leggyorsabb a címvédő és Loris Baz előtt. Scott Redding ezúttal is csak hetedik lett. A supersportosoknál az olasz ismét simán verte a mezőnyt fél másodperccel, mögötte pedig szokás szerint Jules Cluzel és Lucas Mahias foglalt helyet. Sebestyén Peti 12. lett, míg Loris Cresson 19. (Fotó: WorldSBK Media)

Fast Lane
 

A Renault, a Ferrari és a McLaren is fellebbezett a „pink Mercedes-ügyben”

A Renault, a Ferrari és a McLaren is fellebbezett a „pink Mercedes-ügyben”: Eléggé faramuci helyzetbe került Lawrence Stroll istállója, miután meg is büntették őket azért, mert a Mercedes tavalyi fékhűtési megoldását használják, meg nem is. A mínusz 15 pont és a befizetendő 400000 euró azért fájó pont lehet a csapat számára, azonban az általuk használt megoldás továbbra is szabályos, csupán annyi a gond, hogy nem a tavalyi autójukon, hanem az idein alkalmazták először. Egyelőre nem tudni, hogy hogyan fog folytatódni az ügy, viszont a Renault, a Ferrari és a McLaren is fellebbezett, és amellett, hogy súlyosabb büntetést akarnak a riválisnak, szeretnék a szabályok teljes tisztázását is. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

A Renault-nak lett igaza, 15 pontot levontak a Racing Pointtól

A Renault-nak lett igaza, 15 pontot levontak a Racing Pointtól: Most már hivatalos, hogy nem volt teljesen szabályos a Racing Point autója a 2020-as szezon eddigi futamain. Egészen pontosan a fékhűtési megoldással volt baja a francia gárdának, ugyanis Lawrence Stroll csapata konkrétan a Mercedes 2019-es megoldását használja (amivel tavaly még nem is volt gond, ám az idei szezonban ezt már nem szabad), ennek ellenére a csapat olcsón megúszta az esetét, ugyanis az ítélet: 15 pont levonás a konstruktőri bajnokságban (a Stájer Nagydíjról), 400000 euró befizetés, valamint két megrovás (a Magyar és Brit Nagydíjakért). (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Ismét Hülkenberg ül a Racing Pointba

Ismét Hülkenberg ül a Racing Pointba: Péntek délelőtt a Racing Point csapata megerősítette, hogy a koronavírusos Sergio Perez helyét ismét Nico Hülkenberg veszi át (a mexikói tesztje megint csak pozitív lett), aki már az elmúlt hétvégi Brit Nagydíjon is részt vett. „Örülök, hogy ismét a csapattal lehetek Silverstone-ban. A múlt hétvége egy lépés volt az ismeretlenbe, úgy, hogy évek óta nem voltam a csapattal, és egy olyan autót vezettem, amit előtte még soha. Sokat tanultam az RP20-ról, és kész vagyok alkalmazni a tapasztalataimat" - nyilatkozta Hülkenberg. (Fotó: Racing Point / Facebook)

Fast Lane
 

Rea volt a leggyorsabb a bemelegítő edzésen

Rea volt a leggyorsabb a bemelegítő edzésen: Jonathan Rea végzett az élen a vasárnap reggeli bemelegítőn. Őt két Yamaha követte Toprak Razgatlioglu, Loris Baz sorrendben, az első ötbe Leon Haslam és a tegnapi futamgyőztes Scott Redding fért még be. A Superbike után a Supersport bemelegítő edzése következett. Nem nagy meglepetésre vasárnap délelőtt is Andrea Locatelli volt a leggyorsabb, mögötte Jules Cluzel a második, Lucas Mahias pedig már több, mint hat tizedes hátrányban végzett a harmadik helyen. (Fotó: WorldSBK Media)

Fast Lane
 

Russell és Kvyat öt hellyel hátrébbról indul a holnapi futamon

Russell és Kvyat öt hellyel hátrébbról indul a holnapi futamon: Utóbbi pilóta büntetéséről már korábban is tudni lehetett, ugyanis autójában váltót kellett cserélni, azonban a hazai pályán versenyző brit williamses a kvalifikáció során nem figyelt eléggé oda a sárga zászlókra, ezért sorolták hátrébb, valamint kapott még három büntetőpontot is. A stewardok jelentésében ez áll: „Russell elmondta, hogy nem érzékelte azt, hogy dupla sárga zászló van érvényben, és csak egy kicsivel emelte el korábban a lábát a gázról, Ez a mennyiség azonban nem volt elegendő, hiszen nem sokkal volt lassabb, mint az előző köreiben. A stewardok úgy döntöttek, hogy a pilóta felelőssége lett volna teljes mértékben követni a zászlók jelzéseit, mivel veszélyhelyzet állt fent, így öt rajthelyes büntetést, valamint három büntetőpontot kap.” (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Sergio Perez önkéntes karanténba vonult, mivel a COVID-19 tesztje nem volt kielégítő

Sergio Perez önkéntes karanténba vonult, mivel a COVID-19 tesztje nem volt kielégítő: A Racing Point versenyzője eredetileg részt vett volna a csütörtöki sajtótájékoztatón, de nem jelent meg, csak csapattársa, Lance Stroll. Nem sokkal később jött a bejelentés, hogy Perez koronavírus tesztje nem lett kielégítő, ezért a következő tesztelésig önkéntesen vonul karanténba. A csapat szóvivője elmondta,hogy Perez nem tartózkodhat a pályán amíg meg nem lesznek a második teszt eredményei, így a mexikóinak egyelőre várnia kell. Ha Perez második tesztje is pozitív lesz, akkor Esteban Gutierrez vagy Stoffel Vandoorne veheti át a helyét a következő néhány futamra. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Laguna Secát is törölte az IndyCar

Laguna Secát is törölte az IndyCar: A tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a portlandi fordulót törölte az IndyCar vezetősége, ma pedig az is kiderült, hogy a laguna seca-i verseny sem lesz megtartva. „A két verseny törlése közös megegyezés volt a széria és a promóterek között a koronavírus-helyzet folyamatos nyomonkövetése után. A széria egyúttal nagyon várja, hogy 2021-ben visszatérhessen mindkét helyszínre" -szól az IndyCar hivatalos közleménye. (Fotó: NTT INDYCAR SERIES / Twitter)

Fast Lane
 

Portland törölve, Ohio dupla futamot rendez az IndyCarban

Portland törölve, Ohio dupla futamot rendez az IndyCarban: A koronavírus-járvány miatti helyzet következtében az IndyCar portlandi fordulóját törölte a vezetőség, a verseny "pótlásaként" pedig az Oregon állambeli Ohio rendez majd két futamot. Így az eredeti, szeptember 13-ai dátum helyett augusztus 8-án és 9-én lesznek a versenyek. A bajnokságot az eddigi 3 hétvége után Scott Dixon vezeti, 244 ponttal, mögötte pedig Simon Pagenaud és Josed Newgarden foglalja el a második-harmadik helyet. (Fotó: Carlin / Twitter)

Fast Lane
 

Három fordulót is töröltek a 2020-as WSBK-naptárból

Három fordulót is töröltek a 2020-as WSBK-naptárból: Ma reggel hivatalossá vált, miszerint három versenyhétvége, név szerint a holland, a brit és a katari sem lesz ott a Superbike-világbajnokság idei menetrendjében. Gregorio Lavilla sportigazgató így kommentálta a törléseket: „Személy szerint nagyon szomorú vagyok, hogy azt kell bejelentsem: törölnünk kellett e három fordulót. Az eddigi bejelentett események természetesen megrendezésre fognak kerülni, és már azon dolgozunk, hogy egy teljes 2021-es naptárral álljunk elő. Szeretnénk köszönetet mondani minden közreműködőnek a fáradhatatlan munkájáért és együttműködéséért, valamint a rajongóinknak, akik türelmesen kivárták a szezonkezdést!” (Fotó: WorldSBK Media)

Fast Lane
 

Mindkét haasos tíz másodperces büntetés kapott

Mindkét haasos tíz másodperces büntetés kapott: Miután Kevin Magnussen és Romain Grosjean szabálytalanul „túl sok segítséget kaptak” a Magyar Nagydíj felvezető körében, tíz másodperces büntetést kaptak, így a rajt előtt történő slick abroncsokra váltás gyakorlatilag éppen csak megérte az amerikai csapat számára, ugyanis hiába álltak jól a kerékcseréknél, végül azért a mezőny nagy része bedarálta őket. Ezzel a büntetéssel pedig a dán visszaesett a tizedik pozícióba Carlos Sainz mögé, míg a francia hátraesett a 16. helyre. A Red Bull eközben megúszta Alexander Albon rajthelyének szárítását. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

A Renault ismét óvást nyújtott be a Racing Point ellen

A Renault ismét óvást nyújtott be a Racing Point ellen: Folytatódik a hercehurca, ugyanis a Renault valószínűleg minden egyes verseny után megkérdőjelezi majd a rózsaszínek új versenygépének legalitását, hiszen a 2019-es Mercedes másolatának tartják. „Megerősítjük azt az információt, miszerint ismételten megkértük a stewardokat, hogy tisztázzák a Racing Point RP20 szabályosságát. Nincs további hozzáfűznivalónk a döntéshozatalig.” Az eredmény vélhetően a Magyar és a Brit Nagydíj közötti szünetben érkezik majd meg a Motorsport.com szakoldal szerint. (Fotó: Formula-1 Media)

Fast Lane
 

Crutchlow sem indulhat a Spanyol Nagydíjon

Crutchlow sem indulhat a Spanyol Nagydíjon: A brit versenyző még a MotoGP reggeli bemelegítő edzése során bukott az utolsó körében, és az esése következtében megsérült a nyaka, valamint agyrázkódást is szenvedett, így az orvosok versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították az állapota miatt. Alex Rins után így már ő a második versenyző, aki sérülés miatt kénytelen kihagyni a 14 órakor induló szezonnyitó versenyt. (Fotó: MotoGP Media)

Fast Lane
 

Rins nem indulhat a Spanyol Nagydíjon

Rins nem indulhat a Spanyol Nagydíjon: A spanyol versenyző a Q1-ból továbbjutva küzdött azért, hogy minél jobb rajthelyről induljon vasárnap(a futamon jó esélye is lett volna, ugyanis az ő versenytempója volt legközelebb Marc Marquezéhez a negyedik szabadedzés alapján), azonban az edzés végi bukásánál már fogta a fájó jobb vállát, és a vizsgálatok után a kategória hivatalos orvosa, Dr. Xavier Mir egyértelműen kijelentette, hogy nem indulhat a vasárnapi Spanyol Nagydíjon, mivel kiugrott és eltörött a válla. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Suzuki motorosa mikorra épülhet fel. (Fotó: MotoGP Media)

Fast Lane
 

Ismét tűz ütött ki a MotoE paddockjában

Ismét tűz ütött ki a MotoE paddockjában: A 2019-es jerezi esethez hasonlóan, szerdán ismét tűz ütött ki a spanyol pályán, a MotoE paddockjában. Szerencsére a mostani esetben jóval kisebb károkat okozott a tűz, mivel szinte azonnal sikerült eloltani, olvashatjuk a Rideapart.com-on. A szerdai tűzben egyedül Alessandro Zaccone motorja sérült meg, aki a hétvége további részét egy pót-motorral teljesítheti. (Fotó: MotoGP Media)

Fast Lane
 

Félbe kellett szakítani az F3-as időmérőt

Félbe kellett szakítani az F3-as időmérőt: A Formula-1-esek első szabadedzése után a Formula-3-asok időmérő edzésével folytatódott a pénteki program a Hingaroringen, ám ezúttal szakadó esőben kellett körözniük a versenyzőknek. A mezőny azonnal ki is ment a pályára. A köridőket David Beckmann nyitotta, ám a körét nem tudta befejezni, hiszen mögötte Lirim Zendeli és Liam Lawson is kicsúszott, így piros zászlót kellett elrendelni. A szakadó eső miatt pedig a versenybíróság úgy döntött, nem indítja újra az időmérőt, így az rövid idő után véget is ért. (Fotó: Formula-3 / Twitter)

Fast Lane
 

Quartararo kénytelen kihagyni az első szabadedzés első húsz percét

Quartararo kénytelen kihagyni az első szabadedzés első húsz percét: Miután megszegte a tesztszabályzatot egy Paul Ricard-i tréninggel, melyen nem megengedett alkatrészeket használt, egyértelművé vált, hogy valamilyen büntetés vár Fabio Quartararóra. A döntés végül a jerezi tesztnap végére meg is született: a franciának ki kell hagynia a pénteki szabadedzés első húsz percét. A Petronas Yamaha motorosa természetesen fellebbezett a döntés ellen, azonban az ítélet megmaradt, így a fiatal motoros elveszített gyakorlásának idejéből húsz percet, ahogyan a hasonlóan szabályt szegő moto3-as versenyző, Sergio Garcia is. (Fotó: MotoGP Media)

Fast Lane
 

A Renault óvást nyújtott be a Racing Point ellen

A Renault óvást nyújtott be a Racing Point ellen: Ahogyan azt mindenki tudja, a Racing Point idei versenyautója, az RP20 kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi modelljére. A teljesítménybeli változás is szembetűnő, hiszen míg tavaly a középmezőnyben szerepeltek rózsaszínek, addig 2020-ban az eddig látottak alapján a harmadik erővé léptek elő a Mercedes és a Red Bull mögött. A Renault emiatt óvást nyújtott be, a csapatfőnök Cyril Abiteboul pedig így nyilatkozott: „Amióta én csatlakoztam a Formula-1-hez, ez az első alkalom, hogy valaki büszke arra, hogy másolt. Ez nagyjából olyan, mintha valaki meghamisítana egy műalkotást és még örülne is az elvégzett munkával. Megerősítjük, hogy a Renault óvást nyújtott be, hogy tisztázzák a Racing Point RP20 jogszerűségét” – idézi a francia szakembert a Motorsport.com szakoldal. (Fotó: Formula-1 / Twitter)

Fast Lane
 

Bottas fékproblémával küszködött az időmérőn

Bottas fékproblémával küszködött az időmérőn: Valtteri Bottas a negyedik helyet szerezte meg a Stájer Nagydíj időmérő edzésén, eléggé sokkoló, 1,4 másodperces lemaradással csapattársa, a pole-pozíciót szerző Lewis Hamilton mögött. A finn elmondta, hogy fékproblémákkal küszködött, emiatt szedett össze ekkora hátrányt: „Nem volt könnyű, nem vártam azt, hogy a negyedik helyen tudok végezni ennyire trükkös körülmények között. Plusz nem igazán tudtam a megfelelő hőmérsékletet belevinni a gumikba, ennek egyik oka az volt, hogy a jobb első fékek üvegesek voltak, szóval nem tudtam mindent kihozni az autóból fékezés során” – idézi Bottast a Motorsport.com szakoldal. (Fotó: Daimler Media Site)