Superbike

2022-re három versenyzőre is bővülhetett volna az Aruba Ducati

Az Aruba tulajdonosa, Stefano Cecconi a speedweek.com-nak adott exkluzív interjúban számolt be arról, hogy a Redding, Bautista, Petrucci felállás is egy ideig a terveik között szerepelt a 2022-es indulásuk kapcsán.
Immáron hivatalos, hogy jövőre az Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi duóval áll majd rajthoz az Aruba Ducati, azonban mint utólag kiderült más konfigurációban is gondolkozott az istálló. Erről Stefano Cecconi beszélt bővebben, aki elárulta, hogy egy ideig terítéken volt az a verzió is, hogy kettő helyett három versenyzőjük lesz 2022-ben, mégpedig Scott Redding, Alvaro Bautista és Danilo Petrucci személyében. Az Aruba tulajdonosa elmondta, hogy a Petrucci vonal gyakorlatilag akkor dőlt dugába, amikor az olasz versenyző még a KTM válaszára várt, hiszen szeretett volna a MotoGP-ben maradni, ennél fogva a Superbike nemigen volt opció számára. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy persze időközben változott a helyzet, hiszen egyrészről kiderült, hogy a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon a KTM már nem tart igényt Petrucci szolgálataira, így a Superbike is egyfajta opcióként lépett előre a 30 éves motoros számára.
 
Időközben azonban az Aruba Ducati megegyezett Bautistával, a BMW-hez távozó Reddinget útjára eresztik év végén, Rinaldival pedig hosszabbítottak, egyszóval most már nem opció a háromversenyzős felállás. Petruccinak a hírek szerint még lenne sansza 2022-ben a Barni Racing (jelenlegi versenyzőjük Rabat) a Go Eleven (Chaz Davies) vagy éppen a Motocorsa (Bassani) Ducatijára felülni, viszont sem technikai hátteret, sem pedig anyagiakat tekintve nem olyanok a feltételek, mint amilyenre a rutinos olasz vágyik. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a KTM továbbra is szeretné a soraiban tudni Petruccit, viszont kissé más formában mint eddig: 2022-es Dakar szereplést ajánlottak neki, továbbá, hogy ő legyen a márka olaszországi nagykövete. Mivel az idén még Tech3 KTM színekben versenyző motoros részéről hivatalos válaszról nem tudunk ezekre az ajánlatokra, ezért azt sem tudni, hogy végül nem választja-e mégis valamilyen formában a Superbike-ban való szereplést.

Fotó: Aruba.it Racing


Hozzászólások