MotoGP

„99 százalék”, hogy Nakagami marad az LCR Hondánál

Ezt maga a csapatfőnök, Lucio Cecchinello nyilatkozta, bár hozzátette: mivel a japánt közvetlenül a HRC-hez köti a szerződése, nem az ő hatáskörébe tartozik a tárgyalás és a hosszabbítás.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Johann Zarco KTM-es szerződésbontása miatt felszabaduló gyári ülés mellett egyetlen hely kiadó hivatalosan a MotoGP 2020-as rajtrácsán: az LCR Hondánál még nem jelentették be, hogy ki lesz Cal Crutchlow csapattársa. Ennek ellenére szinte biztosra vehető, hogy Takaaki Nakagami fog maradni a csapatnál, méghozzá több okból is: egyfelől a HRC szeretne japán motorost tudni a mezőnyben, másfelől Nakagami idén kifejezetten jól is megy a 2018-as versenygéppel.
 
Utóbbi tényező lehet az, ami miatt csúszik a bejelentés, a versenyző ugyanis néhány hete úgy nyilatkozott, hogy szeretné elérni, hogy a Repsol párosához és Crutchlow-hoz hasonlóan a legfrissebb, azaz a 2020-as motort kapja meg. Crutchlow ennek kapcsán jegyezte meg, hogy szerinte a japán még nem szolgált rá erre, s ha túlságosan akaratos, akkor végül két szék között a pad alá eshet.
 
Lucio Cecchinello, az LCR Honda csapatvezetője szerint viszont erre kicsi az esély: „99 százalék, hogy Nakagamival folytatjuk” – mondta el Cecchinello a SpeedWeek.com szaklapnak. „A Honda akarja őt, más MotoGP-s csapatban már nem találna magának helyet. Nem tudom pontosan, miért késik az új szerződés. De Takának HRC-es kontraktusa van, szóval ez nem is az én hatásköröm. A HRC-menedzser Tetsuhiro Kuwata és Taka is azt mondta nekem, hogy még folyamatban vannak a tárgyalások.”

Fotó: LCR Honda


Hozzászólások