„A 2020-as bajnokság az egyik legszorosabb”

A Formula-2 és Formula-3 vezérigazgatója, Bruno Michel emellett az Olasz Nagydíjon történő kulcsmomentumokról is szót ejtett.
Bankó Milán 2020-09-09 18:58:52
A Formula-2 idei szezonja korántsem mondható unalmasnak, hiszen gyakorlatilag már minden megtörtént. Hárman is harcban vannak a bajnoki címért folyó harcban nem sokkal a szezon vége előtt, a széria vezérigazgatója, Bruno Michel pedig úgy gondolja, hogy emiatt a végsőkig kitart majd a harc – szavait az F2 hivatalos weboldala idézi: „Már korábban is mondtam, de elmondom még egy alkalommal: a 2020-as szezon valószínűleg az egyik legszorosabb, amit valaha is láttunk, mert a versenyzők a legkisebb hibát sem engedhetik meg maguknak.”

Michel az Olasz Nagydíjon való történésekről is mesélt: „A legutóbbi hétvége egy „egyszer fent, egyszer lent” helyzet volt Callum Ilott és Mick Schumacher számára, bár a német tíz ponttal többet szerzett a britnél, és a kvalifikációs hibája után megnyerte a főversenyt is. Ilott hozta a szokásos időmérős formáját és ismét pole-pozíciót szerzett, a bokszutcai malőr viszont megállította szombaton, de vasárnap újabb dobogós helyezést szerzett, végül megörökölte a győzelmet is. A verseny utáni büntetések pedig lehetővé tették Schumacher számára, hogy megszerezze nyolcadik dobogós helyezését és fellépjen a második helyre a bajnokságban. Kíváncsian várom, hogy Ilott mire lesz képes Mugellóban.”

„Örömömre szolgált látni azt is, hogy Luca Ghiotto és Christian Lundgaard dobogóra tudott állni Monzában. A dán az elmúlt két hétvégén kétszer is hatalmasat ment és visszaverekedte magát a bajnokság ötödik helyére. A konzisztencia nem az erőssége idén, de amikor minden összejön, tudja, hogy mit kell tennie. Ami Ghiottót illeti, mindenki tudja, hogy nagyon jól érzi magát hazai pályán, így hát arra számítottam, hogy az élen tud majd harcolni a Hitech-kel.”


A vezérigazgató rendkívül kiélezettnek tartja a bajnokságot, és jelenleg a top3-on kívül tartózkodókat sem írná le: „Mindössze kilenc pont választja el az első három versenyzőt a tabellán, Ilott hat ponttal vezet Schumacher előtt, és Robert Shwartzman is csak három ponttal marad el német csapattársától. A szezon felén már túl vagyunk, ugyanakkor még hosszú az út a végéig, és még Yuki Tsunodával Lundgaarddal, Nikita Mazepinnel és Guanyu Zhouval is számolni kell. Már mindannyian nyertek versenyt Zhout kivéve, bár arra számítok, hogy a kínai hamarosan megszerzi első győzelmét.”

Az egyéni bajnokság állása:

A csapatbajnokság állása:Fotó: Prema Racing / Twitter
Bankó Milán
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast