Superbike

A BMW az elektronikán és a versenytempón dolgozik

A német gyártó jelenleg azon dolgozik, ami a Phillip Island-i futamon a legnagyobb gondjukat jelentette, és a csapatfőnök szerint a versenyzők összedolgozása nagy segítség, hogy előrébb tudjanak lépni.
A BMW Motorrad WorldSBK csapatfőnöke, Shaun Muir beszélt a jelenleg alkalmazott csapatmunkáról, mely szerinte nagyon pozitív mindkét versenyző számára. A BMW-nél Tom Sykes és Eugene Laverty együtt dolgoznak a fejlesztéseken, Sykes a versenytávon próbál fejlődni, miután az ausztrál versenyen a gumik életben tartása jelentette neki a legnagyobb problémát, míg Laverty az elektronikán dolgozik. Muir szerint az hozhatja a gyors megoldást, hogy a versenyzők megosztják egymással a tapasztaltakat, ezzel pedig mindkettőjüknek sikerül fejlődni. A csapatfőnök szavait a Crash.Net idézi: 

„Eugene nagyon egyértelmű volt az elejétől kezdve, hogy miben kell fejlődnünk elektronikai téren, hogy kényelmesen tudja kezelni a motort. Minden alkalommal előrébb léptünk, minden edzésen, minden teszten. Tom más oldalról közelítette meg a helyzetet, a versenystratégiára koncentrált, ahol szenvedtünk a gumikkal a teljes versenytávon. Ez egy olyan pont, amin a mérnökeink dolgoznak. Tom és Eugene nagyon jól dolgoznak együtt. Sok adatot megosztanak egymással, mert nagyban különbözik a stílusuk. Az egyik dolog, ami nagyon tetszik nekünk, hogy Eugene talált egy jó elektronikai beállítást, ami Tomnak is segít néhány területen. Sok információt adnak át egymásnak, ami nagyon kedvező a csapatnak.”

Emellett Muir beszélt még, egy esetleges szatellit csapat lehetőségéről is: „Jelenleg tárgyalunk a BMW Motorraddal Münchenben a lehetséges ügyfélcsapatokról. Természetesen szeretnénk, ha lenne egy BMW szatellit csapat a mezőnyben, akik segítenének minket a fejlesztésekben. De most csak arról tudok, hogy tárgyalások zajlanak.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások