Egyéb motorsport

A Bol d’Orral zárul az EWC 2019-20-as idénye

A koronavírus-járvány miatt úgy döntött a FIM és a Eurosport Events, hogy a legjobb megoldás keretbe foglalni a tavaly ősszel induló szezont, így a 2019-es Bol d’Orral kezdődött, majd a 2020-as Bol d’Orral zárul a jelenlegi idény.
Sajnos a koronavírus-fertőzés továbbra sem csillapodott eleget, így az eredetileg június 6-án megrendezett németországi EWC versenyt (Oschersleben 8 órás) véglegesen törölni kellett. A folytatásban így a Suzuka 8 órás, a Le Mans-i 24 órás, illetve Bol d’Ort tartják meg, hogy ezzel meglegyen az 5 verseny.

A FIM hivatalos oldalán található bejelentésben szerepelt még az a fontos információ, hogy a szezon előtti tesztek elmaradnak, viszont cserébe a mindkét francia versenyhétvégén hosszabb szabadedzéseken gyakorolhatnak majd a versenyzők. Mivel sok kategóriában gondok adódtak, így itt a pénzügyi problémák elkerülése érdekében a Eurosport Events motoronként 1500 euróval támogat minden független csapatot, mely részt vett a francia versenypályákon megrendezett viadalok előző kiadásain.  A soron következő japán forduló versenye tervek szerint július 19-én startol.

A 2019-20-as szezon maradék versenyei:
Július 19, Suzuka 8 órás
Augusztus 29-30, Le Mans-i 24 órás
Szeptember 19-20, Bol d’Or

Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások