MotoGP

A Ducati és a Pramac Racing útjai elválhatnak

Paolo Ciabatti a Ducati Corse igazgatója elárulta, hogy két új potenciális partnerjelölttel tárgyalnak a szatellit motorjaik indítását illetően.
Korábban már beszámoltunk róla, hogy bár a Dorna célja az, hogy minden márka kötelezően és egyben maximálisan 4 motort (2 gyári és 2 szatellit) szerepeltessen a királykategóriában, azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez jövőre még nem kerül bevezetésre, hiszen a Ducati úgy számol, hogy 2022-ben is hat motorja lesz a mezőnyben. A nagy kérdés azonban most az, hogy a gyári alakulaton túl mely privát csapatok mennek majd az olasz márka motorjaival, hiszen a Ducati Corse igazgatója elmondta, hogy két új csapattal is tárgyalásokat folytatnak. Az egyik a Gresini Racing a másik a VR46. Amennyiben a bolognaiak mindkét istállóval megegyeznének, akkor ez azt jelentené, hogy a Pramac Racingnek más gyártó után kellene néznie, ráadásul mindezt hosszú évek ducatizását követően. A vörösek 2003-ban csatlakoztak a MotoGP mezőnyéhez, szatellit csapatot pedig először 2004-ben indítottak a D’Antin féle Pramac alakulat színeiben.
Tulajdonképpen tehát 18 (!!!) szezon óta van együttműködés a felek között, amely ezzel az évvel véget érhet. Persze ezt még koránt sem lehet készpénznek venni, illetve kérdés, hogy a Pramac Racing néz-e esetleg új gyártó után, vagy a Ducati szeretne más csapatokkal szerződni, egyszóval melyik fél puhatolózik esetleg kényszerűségből. Idén aligha lehet panasz a Pramac Racing motorosainak, hiszen Zarco és Martin is gyári technikával megy, ráadásul mindketten kiválóan teljesítenek eddig. Amennyiben a Ducati mégis úgy döntene, hogy vált és a Gresini Racingnek, valamint a VR46-nak adja motorjait, akkor előbbi színeiben Fabio Di Giannantoni és Enea Bastianini, míg a VR46-ál Luca Marini ülhetne fel azokra. A VR46 másik versenyzőjének kilétével kapcsolatban egyelőre inkább találgathatunk, igaz a legnagyobb esélye a most még Moto2-ben szereplő Marco Bezzecchinek van arra, hogy Marini csapattársa legyen.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások