MotoGP

A Ducati „hibridje” november végén debütál

A Ducati egyetlen nem gyári státuszú motorja, amelyet Yonny Hernandez használ majd 2014-ben, november utolsó hetében gurul majd pályára először a spanyolországi Jerezben.
A Pramac Racing 2014-ben két különböző specifikációjú motorral szerepel majd, hiszen Andrea Iannone ugyanolyan gyári motort kap, mint Cal Crutchlow, vagy éppen Andrea Dovizioso, azonban Yonny Hernandeznek egy nem gyári Desmosedicivel kell boldogulnia. Elméletileg az olyan nem gyári státuszban induló motorok körül, mint a produkciós Honda, vagy FTR-Yamaha, a Ducati versenygépe áll majd a legközelebb a prototípus verzióhoz. A hírek szerint ugyanis kizárólag az elektronikát cserélik ki a Desmoban, ami a szabályok értelmében a Magneti Marellié (hardver és szoftver is) ezzel együtt pedig négy literrel nő az üzemanyagtank, valamint egy szezon során összesen tizenkét erőforrást használhatnak fel a motorhoz.
A Ducati nem gyári gépének alapjául az idei modelljük, vagyis a GP13 szolgál majd, ami nem meglepő, hiszen a november 27-29-i tesztig aligha lenne ideje az olasz márka egy új versenygéppel előállni. Jerezben egyébként csak a Ducati gurul majd pályára, vagyis a bolognai gyártó egy privát teszt keretein belül teszi majd próbára a nem gyári motorokra vonatkozó szabályok szerint átalakított gépét.
 
 


Hozzászólások