Superbike

A Ducati Troy Bayliss fia után érdeklődik

Az olasz gyár sportigazgatója beszélt annak a lehetőségéről, hogy Troy Bayliss fiával, Olival, a jövőben együtt versenyezzenek a világbajnokságon.
A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti szerint Troy Bayliss fia, Oli Bayliss hasonló tehetség, mint apja, ezért lát arra lehetőséget, hogy a jövőben együtt dolgozzanak az ifjabbik Baylissszel. Oli Bayliss jelenleg az Ausztrál Superbike Bajnokság, Supersport kategóriájában versenyez, az idei Phillip Island-i szezonnyitón pedig két győzelmet és egy második helyet szerzett.

Miután apja karrierje nagy részét a Ducatinál töltötte, valamint legnagyobb sikereit ott érte el, nem áll tőle messze az olasz gyártó, Paolo Ciabatti pedig úgy gondolja, lehet esély arra, hogy Oli a jövőben náluk versenyezzen. A sportigazgató szavait a Motorsport.com idézi:

„Ismerem Olit mióta megszületett. Voltunk együtt nyaralni, és voltam többször a házukban, amikor még Monte Carlóban éltek. Emlékszem a fiúra, akinek ugyanolyan kék szemei voltak, mint az apjának. Nem úgy, mint a bátyja Mitch, Oli az apjának kicsi klónja volt. Tudom, hogy Troy sokat segített neki. Jól kezdett az ausztrál bajnokságban Phillip Island-en, de még korai bármit mondani, mert nagyon fiatal. Még nincs 17 éves, de remekül teljesít. Ha megmutatja, hogy Ausztráliában képes nyerni, akkor átgondoljuk, hogy mit tehetünk érte a világbajnokságon, legyen az Supersport vagy Moto2, és segítünk neki hamarabb kezdeni, mint édesapjának sikerült.”

„Ha emlékeztek, Troynak nem volt pénze, egy szervízben dolgozott, és 27 évesen kezdett versenyezni. Sok időt veszített amiatt, hogy nem volt meg a szükséges pénzügyi háttere. Olinak ezzel ellentétben megvan a háttere, Troy jól keresett a karrierje során. Fiatal még, az apja támogatja, és nagyszerűen szerepel.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások