A Ducatinál azon dolgoznak, hogy Bayliss jövőre a Supersport vb-n mehessen

Paolo Ciabatti, a Ducati Corse sportigazgatója elárulta, hogy már zajlanak a tárgyalások arról, hogy a legendás Troy Bayliss fia jövőre a Supersport világbajnokságon debütáljon.
P1race.hu 2021-10-08 10:13:33
Azt már több alkalommal is megénekeltük, hogy hamarosan igen jelentős változásokon esik majd át a Supersport világbajnokság, ugyanis az új szabályrendszernek köszönhetően számos új márka és ezzel együtt motor bukkan majd fel a mezőnyben. Azt egyelőre természetesen nem tudni, hogy kié lehet majd a legversenyképesebb csomag, mindenesetre a kéthengeres Panigale elég jó esélyekkel indul ilyen tekintetben. A bolognaiak korábban már bejelentették, hogy a gyári csapatuk (Aruba.it Racing WorldSSP) színeiben a Moto2-ből érkező Nicoló Bulegat kívánják szerepeltetni, ez viszont nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy az olasznak legyen egy csapattársa, vagy hogy természetesen más versenyző egy másik csapatban ugyancsak gyári Ducatival menjen. Ez a másik pilóta – aki ugyancsak vélhetően a gyár támogatását élvezné – nem más lenne, mint a legendás Troy Bayliss fia, Oli Bayliss. A még mindig csak 18 éves motoros tavaly második lett az Ausztrál Supersport bajnokságban, idén pedig már az Ausztrál Superbike-ban húzza a gázt, ahol futamgyőzelme is van egy V4-es Panigale-val.
 
A Ducati részéről még a szezon elején elhangzott az ígéret, hogy amennyiben úgy látják az eredményei alapján, hogy megérett a világbajnoki porondra való lépésre a fiatal ausztrál, akkor természetesen támogatni fogják őt ebben. Most Paolo Ciabatti erősítette meg, hogy ehhez továbbra is tartják magukat, sőt ennek jegyében megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy Bayliss 2022-ben a Supersport vb-n menjen, természetesen Ducatival. „Megpróbáljuk Troy Bayliss fiát is hozni, amiről már elkezdtünk beszélgetni. Oli Bayliss nemrég lett 18 éves és versenyt is nyert már egy V4-essel Ausztráliában. Egy igen csodálatos történet lehetne az, ha őt 20 évvel azután hoznának a világbajnokságra, hogy az édesapja megnyerte az első címét. Ez a Ducati rajongók számára is érdekes lehet.”

Fotó: Oli Bayliss official facebook
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast