MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

A Ferrari is csatlakozhat az egyre sikeresebb F1-es e-sport-bajnoksághoz

Egyre népszerűbb szerte a világon a Formula-1 e-sport változata, hiszen idén már a futamokat 4,4 millió néző látta, és a szervezők nagy örömére immár a maranellóiak sem zárkóznak el attól, hogy csatlakozzanak a sorozathoz.
B. Molnár László 2018.12.10. 13:30:00
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vélhetően maguk a szervezők sem gondolták azt, hogy két év alatt ilyen népszerűvé válhat a Formula-1 e-sport változata. Persze a rendes F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media is megtesz ezért mindent, és idén már úgy rendezték meg a vb-t, hogy a tíz F1-escsapatból kilenc hivatalosan is képviselte magát. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a virtuális világban a Mercedes bizonyult a legjobbnak, hiszen mindkét vb-címet megszerezte, ráadásul szép magyar siker is született, hiszen az Ezüst Nyilaknál versenyző Bereznay Dániel összetettben második lett, miközben két futamgyőzelmet is aratott.

Ugyanakkor a nézettségi adatok is egyre emelkedtek, hiszen a futamokat a televíziós közvetítéseken és a különböző élő streameken 4,4 millión nézték – 1,2 millió a televíziókon keresztül, míg 3,2 millióan az internet segítségével –, míg majd 20 millióan tekintették meg a különböző online videókat. Nem véletlen, hogy az F1 reklámokkal foglalkozó bizottságának vezetője, Sean Bratches kijelentette, egy tökéletesen új, fiatal réteget is sikerült megtalálniuk, ugyanis a döntőt néző milliók hetven százaléka 34 évnél fiatalabb volt.

„Jövőre szeretnénk előrébb lépni, ugyanis az üzenetünk egyértelmű: az F1 mindenki előtt nyitva áll, aki szereti a videojátékokat és a versengést. Az idei esztendő egyértelműen bebizonyította, van igény az F1 e-sport változatára” – jelentette ki Bratches, aki bízik abban, hogy akár már 2019-től csatlakozik a sorozathoz a Ferrari is. – „Optimista vagyok ebben a kérdésben, és bízom abban, hogy jövőre már teljes lesz a rajtrács.”

Mindenesetre látva az idei sikereket, a Ferrari a csapat szóvivőjén keresztül bejelentette, nem zárkóznak el attól, hogy csatlakozzanak a sorozathoz. Igaz, azt nem árulta el, hogy mikortól.
B. Molnár László
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast