E-sport F1

A Ferrari is csatlakozhat az F1 e-sport-bajnokságához?

Úgy tűnik, utolsóként a maranellói gárda is beadja a derekát, s a 2019-es kiírásban a másik kilenc istállóhoz ők is saját csapatot indítanak a virtuális szériában.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A Formula-1 hivatalos e-sport-bajnoksága 2017-ben indult, tavaly pedig már a Ferrarin kívül az összes többi „igazi” F1-es csapat is részt vett benne (a győzelmet a Brendon Leigh és Bereznay Dániel által fémjelzett Mercedes szerezte meg az évad végén). Most úgy tűnik, hogy idén utolsóként immár a maranellói gárda is csatlakozik az F1 Esports mezőnyéhez:
 
„Folyamatosan nő az érdeklődés az e-sport irányába, és egyértelmű, hogy a Ferrari is komolyan vizsgálja a lehetőségeket. Még nem vagyunk teljes mértékben elkötelezettek a program irányába, de zajlanak róla az egyeztetések. Nagyon hamar meg fogjuk hozni a döntésünket” – nyilatkozta nemrég Mattia Binotto, a legendás istálló csapatvezetője.
 
Az e-sport-bajnokság harmadik szezonja már április elején elindult a kvalifikációs időszakkal, ahonnan a legjobbak bejutnak a júliusi Pro Draftba, ahol az F1-es alakulatok kiválaszthatják a saját versenyzőiket. Magára a Pro Series idényére szeptember és december között kerül sor, a bajnokság összdíjazása pedig immár 500 ezer dollár lesz.
 
A Ferrari egyébként nemcsak az e-sportok felé tűnik egyre nyitottabbnak: Binotto ugyanebben a nyilatkozatában elhintette, hogy idén akár már hajlandóak lennének a Netflix dokumentumsorozatában is szerepelni, amennyiben ismét készül ilyen műsor. A 2018-as évad történéseit újfajta szemszögből feldolgozó Drive to Survive felvételei során csak a Ferrari és a nagy rivális Mercedes nem engedte be a stábot a kulisszák mögé, így a két nagycsapat keveset is szerepel a tízrészes sorozatban.
 
Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások