MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

A Gresini kereskedelmi igazgatója pozitívan várja a szezonkezdést

A csapat számára új kihívást jelent majd a 2022-es szezon, de Carlo Merlini nem aggódik, hiszen két rendkívül erős versenyzővel vágnak neki az idénynek, akik nem mások, mint Fabio di Giannantonio és Enea Bastianini.
Dányi Gyöngyi 2022.01.12. 12:55:02
Olvasási idő: 2 perc
A 2021-es év rendkívül nehéz volt a Gresini-istálló számára. Februárban csapatfőnökük, Fausto Gresini szervezete feladta a harcot a koronavírus elleni küzdelemben. Mindössze 60 éves volt. Merlini így emlékszik vissza a szomorú időszakra:

„A tavalyi év nagyon nehéz volt számunkra. Fausto elvesztésével kezdődött, és ez hatalmas űrt hagyott bennünk, mind érzelmi, mind szakmai téren.” – idézi az olasz szavait a Speedweek.com – „A hiánya olyan mértéket öltött, hogy megfordult a fejünkben, hogy nem folytatjuk tovább, de Fausto családja, főleg felesége, Nadia azt akarta, hogy mindenképpen vigyük tovább a projektet, a férje hagyatékát. Nagyon fontos volt számunkra a támogatás, amit a Paddock-ból kaptunk, mindenekelőtt a Dorna részéről, emellett hálásak vagyunk a szponzoroknak, akik bíztak bennünk. Részei maradtunk a MotoGP világának.”

Merlini arról is beszélt, hogyan vállal majd a csapat szerepet a különböző kategóriákban:

„Még Faustóval beszéltünk róla, hogy a négy kategória képviselete egyszerre talán sok lesz. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Moto3-at parkoló pályára tesszük. Nem volt egyszerű döntés, tekintve, hogy mennyi sikert értünk el, gondoljunk csak Jorge Martin 2018-as világbajnoki címére. Stratégiai szempontból szerettünk volna a Moto2-ben maradni, mivel ez a kategória nyit ajtót a MotoGP-be.”

Versenyzők közül a királykategória tavalyi újonca Enea Bastianini képviseli majd a csapatot, illetve a Moto2-es kategóriából frissen érkező Fabio di Giannantonio.

„Bastianini figyelemreméltó teljesítményt nyújtott, pedig nem is a 2021-es fejlesztésű Ducatin ült.” – a 24 éves olasz hat alkalommal ért el Top10-es helyezést a tavalyi szezonban, emellett a jerezi teszten kipróbálhatta az említett versenygépet. – „Természetesen egyeztetés alatt van a dolog, és ha az eredmények stimmelnek, meg vagyok róla győződve, hogy a Ducati segíteni fog, mivel a 2021-es fejlesztésű motor rendkívül versenyképes és nagyon örülnénk, ha azzal versenyezhetnénk.”
Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast