E-sport Egyéb

A győzelem a M1RA célja a WTCR e-sport-bajnokságában

Bejelentették a 2019-es FIA WTCR e-sportbajnokság indulását, amelyen a M1RA mind a négy szimulátor-versenyzője indul. A cél, hogy eljussanak a december 14-i malajziai döntőbe, amely a WTCR ottani szezonzárójával esik egybe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Ahogy arról már mi is beszámoltunk korábban, négy versenyzővel megalakult a M1RA e-sportcsapata, amely teljes szezont vállal az Esports WTCR-ben. Csapatunk színeiben Báldi Gergő, Zsupanek Bence, Nagy Dávid és Csuti Zoltán áll rajthoz az augusztus 18-án a Hungaroringen induló szezonban.

Hét helyszínen rendezik meg a RaceRoom platformján induló online bajnokságot, amelyekre egyenként előselejtezőn kell kvalifikálni magukat a versenyzőknek. A végén a nyolc legjobb utazhat a december 14-i élőversenyzős döntőbe Kuala Lumpurba. Ugyanezen a hétvégén rendezik meg a WTCR szezonzáróját szintén Malajziában, Szepangban. Komoly tétért indul az e-sportos versengés, az összdíjazás 25 ezer euró.

„Úgy vágunk neki a bajnokságnak, hogy a győzelem a cél, én akkor lennék elégedett, ha négyünk közül nyerne valaki a végén. Tavaly és tavalyelőtt már versenyeztem ebben a mezőnyben, és úgy érzem, a megfelelő felkészüléssel odaérhetünk az elejére, de ehhez bele kell tenni a kemény munkát a gyakorlásba. Az biztos, hogy itt mindenki belead majd mindent, hogy ott lehessen a malajziai döntőben” – fogalmazott Báldi Gergő, aki 2017-ben második, 2018-ban negyedik lett bajnokságban.

A M1RA szimulátor-versenyzői – akárcsak a csapat az Európa-kupában – Hyundai i30 N TCR-rel állnak rajthoz, ezek közül is a Michelisz Norbert nevével és 5-ös rajtszámával ellátott autóval, hiszen az e-sportolók a WTCR-ben idén induló kocsik közül választhatják ki a sajátjukat.

„Miután a RaceRoom kiadta az idei autócsomagot, egyből teszteltük a márkákat, és úgy érzem, versenyképesek leszünk a Hyundaijal. De papíron nem lesz nagy jelentősége az autók közötti különbségeknek, mert azt hallottuk, hogy olyan közel hozzák egymáshoz őket teljesítményben, hogy a legerősebb és a leggyengébb autó között is maximum másfél tized lehet a különbség egy körön” – árulta el Báldi Gergő. 

Az Esports WTCR 2019-es versenynaptára:
Augusztus 18. – Hungaroring
Augusztus 25. – Slovakia Ring
Szeptember 8. – Zandvoort
Szeptember 22. – Nürburgring Nordschleife
Szeptember 29. – Szuzuka
Október 6. – Makaó
Október 20. – Szepang
December 14. – Élő döntő (Kuala Lumpur)
 
A versenyeket élő kommentárral közvetítik majd az FIA WTCR Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, valamint a RaceRoom Twitch-csatornáján is. A közvetítéseket a csapat megosztja a M1RA Esports Facebook-csoportjában is, ahol lehet szurkolni a fiúknak.

Forrás: M1RA


Hozzászólások