MotoGP

A hónap végére megszülethet az egyezség Rossi és a Petronas Yamaha között

A „Doktor” jó barátja szerint Rossi szeretné folytatni, és a hónap végére megszülethet az egyezség.
Uccio Salucci, Valentino Rossi üzleti partnere, és jó barátja beszél a „Doktor” jövőjéről. Szerinte a következő napokban kezdődnek meg a konkrét tárgyalások Rossi és a Yamaha között a folytatásról, és a hónap végére már megszülethet a döntés, miszerint az olasz szerződést köt a Petronas Yamaha alakulatával. Salucci a Sky Italiának nyilatkozott, szavait a Motorsport.com idézi:

„Szeretnénk 2021-ben folytatni. Ha Vale csapatot vált, az mindig elvárásokat és feszültséget szül. Nem gyári csapat, de gyári motorunk lenne. Még nincs minden tisztázva, de a hónap végére megszülethet a döntés. A következő héten beszélünk a Yamahával, hogy mik a kilátások, de a csapatról még nem tárgyaltunk sokat, mert Vale egyelőre csak a folytatásról vagy a befejezésről akart dönteni. A következő tíz napban megbeszélünk mindent a Yamahával.”

Ha Rossi jövőre a Petronas Yamahánál folytatja, akkor jó eséllyel a VR46 Akadémia egyik tagja, Franco Morbidelli lesz a csapattársa. Salucci erről is elmondta gondolatait: „Az elmúlt napokban kimentünk a misanói pályára, Vale és Franco együtt motoroztak, és nagyon jó baráti kapcsolatban vannak. Két nagyon intelligens versenyzőről van szó, és remélem, a barátság továbbra is folytatódik, mert Franco egy igazán remek srác. Nehéz dolga volt a múltban, és mindent megérdemel, amit eddig elért.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások