TCR

A Hungaroringen indul a TCR Európa-kupa 2019-es idénye

A TCR Europe szervezői kiadták a hét fordulóból álló jövő évi versenynaptárt, amelynek egyik helyszíne még kérdéses, emellett azt is bejelentették, hogy a következő szezonban már az első tizenöt helyezettnek jár majd pont a futamokon.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Kezdjük a versenynaptárral, és azon belül is a magyar vonatkozású örömhírrel: 2019-ben is ellátogat a Hungaroringre a TCR Európa-kupa mezőnye. Méghozzá ezúttal a szezonnyitó szerepkörét fogja betölteni a mogyoródi forduló április utolsó hétvégéjén, amely információink szerint ráadásul a WTCR-rel közös hétvégén kerül sorra (várhatóan a Túraautó-világkupa jövő évi menetrendjét a Motorsport Világtanács mai ülése után hozzák nyilvánosságra).
 
A Hungaroring után Hollandiába látogat majd a vélhetően jövőre is több magyar érdekeltségű indulót felvonultató mezőny, ám a pályát egyelőre nem nevezték meg a szervezők. Ezt követően jön Spa-Francorchamps, valamint a naptárhoz újonnan csatlakozóként a Red Bull Ring és Oschersleben, az őszi utolsó két állomásra pedig Barcelonában és Monzában kerül sor.
 
Egyúttal az is kiderült, hogy az új osztrák és német helyszínt leszámítva mindenhol részt vesznek a TCR Benelux indulói is, míg Spában a TCR UK, a Hungaroringen, Spielbergben és Monzában pedig az újonnan induló TCR Kelet-Európa széria szereplői is rajthoz állnak a versenyeken.
 
A TCR Europe mai közleményéből ezen kívül kiderül még az is, hogy jövőre már nem az első tíz, hanem az első tizenöt helyezettet jutalmazzák bajnoki ponttal – ez egybecseng a WTCR-ben is vélhetően bevezetendő rendszerrel. A győztes 40 pontot zsebel be, a második helyezett 35-öt, a harmadik 30-at, míg a további kiosztás így néz ki a 15. helyezettig: 27, 24, 21, 18, 15, 13, 11, 9, 7, 5, 3, 1.
 
A TCR Európa-kupa 2019-es naptára:
Április 27-28.: Hungaroring, Magyarország
Május 17-19.: ???, Hollandia
Június 8-9.: Spa-Francorchamps, Belgium
Július 13-14.: Red Bull Ring, Ausztria
Augusztus 3-4.: Oschersleben, Németország
Szeptember 21-22.: Barcelona, Spanyolország
Október 12-13.: Monza, Olaszország

Fotó: TCR Media


Hozzászólások