MotoGP

A KTM és az Aprilia engedélyt kapott a fejlesztésre

A két gyártó külön engedményt kapott, hogy a koronavírus miatt hosszúra nyúlt szünetben is fejleszthessék az erőforrásukat.
Nemrég az Aprilia nyújtott be kérelmet, hogy tovább fejleszthessék a motorjukat, megbízhatósági okokra hivatkozva. Korábban ugyan meghatározták, hogy „befagyasztják” a fejlesztéseket, hiszen a koronavírus miatt nagy bevételtől esnek el a gyártók, így pedig pénzt tudnak spórolni.

Azonban az Aprilia és a KTM engedményt kapott arra, hogy tovább fejlesszék motorjaikat, ezt pedig egészen június 29-ig tehetik meg, írja a Motorsport.com szakoldal. A további négy nem-kedvezményezett gyártónak, azaz a Yamahának, Hondának, Suzukinak és a Ducatinak is a mostani erőforrás csomagot kell használniuk a 2021-es szezon végéig.

A szabályok szerint kedvezményt az a gyártó kaphat a fejlesztések terén, aki egy teljes szezonon keresztül nem tud dobogóra állni, ebbe a kategóriába most a KTM és az Aprilia tartozik. A kedvezmény pedig azt jelenti, hogy az erőforrást korlátlanul fejleszthetik, extra motorokat használhatnak fel, valamint a három helyett hat szabadkártyás lehetőséggel rendelkeznek.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások