A KTM harmadik csapat indításán gondolkozik

A KTM igazgatója, valamint az osztrák márka motorsport részlegének igazgatója is arról beszélt, hogy szívesen indítanának egy harmadik csapatot is a királykategóriában.
P1race.hu 2021-10-13 15:09:06
A svájci speedweek-nek adott interjúban beszélt arról elsőként a KTM igazgatója, Stefan Pierer miszerint bővülésen gondolkoznak a legnagyobb géposztályban. „Olyan sok tehetséget hozunk fel a két kisebb géposztályból, hogy a négy MotoGP-s helyünk talán már túl szűk keresztmetszetet ad.” – utalt ezzel Pierer arra, hogy a gyári és a Tech3 istálló két-két versenyzőülése lassan kevés lesz ahhoz, hogy a KTM meg tudja tartani azon tehetségeit, akiket végigkísér Moto3-as, vagy esetleg már Red Bull Rookies Cup-os szereplésük óta. Ugyanerről beszélt Pit Beirer is, aki elárulta, hogy korábban tárgyaltak például Lucio Cecchinelloval is egy esetleges együttműködésről: „Két évvel ezelőtt beszéltünk Lucioval, azonban úgy tűnik, hogy ő egy nagyon hűséges Honda partner.” Más alakulatok sem nagyon jöhetnek szóba a közeljövőben a KTM-nél, hiszen a Gresini Racing 2023 végéig szerződött a Ducatival, a VR46 három évre írt alá ugyancsak a bolognaiakkal, a Pramac szintén marad az olasz márka mellett, a Razlan Razali vezette Yamaha gárda pedig nemkülönben hosszabb távra (3 év) köteleződött el a hangvillások mellett.
 
„Amint az az érzésünk, hogy a jelenlegi két csapatunk teljesítménye stabilizálódott, akkor tényleg szeretnénk egy harmadikat is. Most azonban még nem szeretnék újabb csapatot, hiszen a mostaniak az utolsó két sort töltötték fel a rajtrácson például Misanoban. Mögöttünk csak Rossi és Dovizioso volt. Erre persze két évvel ezelőtt nagyon büszkék lettünk volna.” – mondta mosolyogva Beirer, aki hozzátette azt is, hogy a Dorna azon törekvése miatt várnak ki, mely szerint a világbajnokság szervezői azt a szabályozást kívánnák bevezetni, hogy mindegyik márkának a gyári csapaton kívül legyen egy privát alakulata is, azonban nem több. „Emiatt léptünk vissza egyet, azonban láthatjuk, hogy a Ducati négy csapattal indul majd, mi pedig kettővel. Emiatt természetesen kissé félreinformáltnak érezzük magunkat.”

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast