MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

A KTM új csapatfőnöke: „A nulláról kezdjük majd”

Az idei szezonban új fejezetet nyit a KTM. Új csapatmenedzserrel gazdagodik az istálló, az olasz Francesco Guidotti személyében, aki nem először erősíti az osztrák csapatot.
Dányi Gyöngyi 2022.01.10. 14:06:24
Olvasási idő: 1 perc
Az eddig a Pramac Ducati csapatnál tevékenykedő 49 éves olasz alig várja az új kihívást. Versenyzői nagyszerűen teljesítettek az előző idényben: Johann Zarco világbajnoki ötödik lett, emellett az újonc Jorge Martin megszerezte első futamgyőzelmét, pole pozícióval is büszkélkedhetett, emellett a világbajnoki tabella 9. helyén zárt. Guidotti 2006 és 2009 között volt csapatmenedzser a KTM-nél, az akkor még 125-ös és 250-es kategóriákban.
Hogy miként fogadta az ismételt felkérést, azt a Speedweek.com idézi: „Amikor felhívtak, alig gondolkoztam, gyors döntés volt. Ismerem a csapatot, mivel pár évig nekik dolgoztam. A struktúra más egyedül, de a kulcsemberek ugyanazok, mint korábban. Elég gyorsan megegyeztünk, mivel nagyon jól ismerjük egymást. A tárgyalások csak pár napig tartottak. Természetesen minden új és a nulláról kell kezdenem, de számomra ez rendben van így. A legjobb korban vagyok és ez egy hihetetlen vállalkozás számomra. Nagyon örülök az új kihívásnak. Amit ez a csapat felépített, az szinte hihetetlen, főleg azért, mert egy európai gyártóról van szó.”

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast